ŠOKIRAO IH JE

Nijemci obožavaju njegov kebab, no najnoviji potez slavnog nogometaša neće im se svidjeti

Foto: EXPA/EXPA
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/EXPA
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/ Eibner/ Benjamin Horn
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/EXPA
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/EXPA
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/EXPA
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: EXPA/ Eibner/ Benjamin Horn
Koeln: Lukas Podolski otvorio kiosk sa kebabom
Foto: XPA/ Eibner-Pressefoto/ Benjamin Hornr
storyeditor/2024-02-17/PXL_EXP_060118_19198299.jpg
18.02.2024.
u 08:00
'Kad odete u pizzeriju, platite oko deset eura. Ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira na njemu', rekao je bivši nogometaš
Pogledaj originalni članak

Poznati njemački nogometaš Lukas Podolski najprije je prije šest godina sve iznenadio kao drugu karijeru odabirući ugostiteljstvo. Da bi se iznenađenje pretvorilo u šok jer je odabrao pokrenuti lanac kebab restorana. No, nogometašu poljskog porijekla i iznimno bogate karijere krenulo je zaista dobro pa je s vremenom samo u državi Sjevernoj Rajni – Vestfaliji otvorio 27 podružnica. Da bi sada uslijedio novi šok – njegov će kebab poskupjeti! Najavio je Lukas Podolski kako će sada i u nas prilično popularno jelo stajati 7,90 eura, ali i to mu je premalo jer se za pizzu u Kölnu i okolici plaća deset eura.

– Mislim da je kebab ionako još uvijek previše jeftin. Mora biti skuplje. Kad odete u pizzeriju, platite oko deset eura. Ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira na njemu – razmišljao je glasno Podolski za susreta s dva tamošnja youtubera. Današnji nogometaš poljskog Górnika iz Zabrza ima opravdanje za poskupljenje svojeg jela od domaćeg kruha, mesa, salata i umaka. U oba slučaja Poldi cjenovni potres opravdava općom inflacijom.

– Ljudi uvijek dižu cijene. Kada smo bili novi lanac, kebab je koštao možda pet maraka, a sada košta osam eura. Cijene su posvuda porasle – kaže i dalje popularni nogometaš i nekadašnji njemački reprezentativac.

Foto: XPA/ Eibner-Pressefoto/ Benjamin Hornr

Kebabdžinice diljem Njemačke već su povećale cijene na deset eura ili više. Izvršni direktor Udruge turskih proizvođača kebaba u Europi, Gürsel Ülber, kao razloge povećanja naveo je dodatne troškove za energiju i hranu, poput mesa, brašna, biljnog ulja i povrća. Kada je Podolski otvorio prvi restoran u Kölnu, igrao je tada za japanski Vissel Kobe, interes je bio ogroman. Sigurno i zato što je Podolski kao dijete poljskih doseljenika i odrastao u Kölnu i okolici, ali očito je u njegovim kebabima moralo biti i kvalitete. No, sada će se ta kvaliteta morati plaćati nešto više, prema napisima njemačkih medija, u Njemačkoj je među jeftinijima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

NJ
njofra51
11:48 18.02.2024.

Ja to ne jedem

DU
Deleted user
14:56 18.02.2024.

Jeo sam ga par puta i preslan mi je, uvijek neko sumnjivo meso. Ne znam zasto je to 'in'.

Avatar Ričard
Ričard
13:07 18.02.2024.

Kad se kebap plaća u markama je Poldi taman skinija pelene.