PIŠU DA JE GOTOVO

Nijemci puštaju Sosu za 'siću', uskoro odlazi u redove europskog velikana

Foto: Tom Weller/DPA
VfB Stuttgart - VfL Bochum
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatski reprezentativci sletjeli u Zagreb nakon osvojenog srebra u Ligi nacija
Foto: Tom Weller/DPA
VfB Stuttgart - VfL Bochum
25.08.2023.
u 10:57
- Transfer je praktički riješen, a Stuttgart će pustiti svog igrača za sedam milijuna eura - piše poznati španjolski medij As
Pogledaj originalni članak

Španjolski mediji javljaju kako je lijevi bek hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa (25) na korak do odlaska iz Stuttgarta u Sevillu.

Argentinski reprezentativac i dosadašnji prvi izbor Seville na toj poziciji Marcos Acuna odlazi iz Andaluzije u Nottingham Forrest, švedski lijevi bek Ludwig Augustinsson već je ranije otišao, a Sosa bi trebao popuniti tu poziciju u španjolskoj momčadi, gdje bi ga dočekao Ivan Rakitić.

- Transfer je praktički riješen, a Stuttgart će pustiti svog igrača za sedam milijuna eura - piše poznati španjolski medij As.

S obzirom na to da Sosa ima još dvije godine ugovora s njemačkim klubom, a Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 12 milijuna eura, sedam milijuna je vrlo povoljna cijena za 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Sosa je došao u Stuttgart iz Dinama prije pet godina u transferu vrijednom šest milijuna eura. U dresu njemačkog kluba odigrao 114 utakmica, postigao 5 i asistirao za čak 35 golova. Proteklih godina je u Bundesligi bio jedan od najkvalitetnijih igrača lige po točnosti centaršuta.

U dresu hrvatske nogometne reprezentacije Sosa je nastupio 14 puta, postigao jedan pogodak te dodao jednu asistenciju. Nastupao je i za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, sve od U-16 ranga pa do A-selekcije.

Vrijedi podsjetiti da je Sevilla jedan od europski najuspješnijih klubova 21. stoljeća. Andaluzijski klub je samo u ovom stoljeću osvojio već sedam naslova prvaka Europske lige, čime su daleko najuspješniji klub u povijesti tog natjecanja. Uz to, imaju jedan trofej i u Uefinom Superkupu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TO
Tomi0713
11:57 25.08.2023.

Nazalost lijen je, ne trci i u fazi obrane je slab, spasava ga fina lijeva noga i nista vise, takticki nezreo. Nezna pozdraviti navijace i s njima barem jednu sliku napravit, ego kao kod Davora Sukera

Avatar mrbr
mrbr
11:45 25.08.2023.

Trebali smo ga i mi đentlmenski prepustiti tim istim Nijemcima za siću prije par godina.