Derbi Borussije i Bayerna glavna tema u Njemačkoj

Nijemci se opet sjetili braće Šapine, na njih ih je podsjetio jedan sudac

Nijemci se opet sjetili braće Šapine, na njih ih je podsjetio jedan sudac
06.12.2021.
u 22:38
Zwayer je bio u središtu pozornosti u bizarnom incidentu 2016. godine kada je, u utakmici s dortmundskom Borussijom, isključio Rogera Schmidta, trenera Bayera iz Leverkusena.
Pogledaj originalni članak

Njemački nogometni krugovi ovih dana najviše govore o derbiju dortmundske Borussije s Bayernom. Bavarci su dobili i sedmi uzastopni derbi protiv Borussije, a četvrti u nizu na Signal Iduna Parku. No, nisu se njemački nogometni eksperti bavili činjenicom da je Bayern na vrhu ljestvice četiri boda ispred drugoplasirane Borussije. Naprotiv, mnogima je sporan način kako se rasplela utakmica u Dortmundu. Bayern je, naime, do pobjede od 3:2 došao nakon jedanaesterca u 76. minuti. Felix Zwayer dosudio je udarac s bijele točke nakon što je lopta upućena iz kornera pala na ruku Matsa Hummelsa. Kriterij koji je razbjesnio sve navijače dortmundskog kluba.

To se ne smije događati

– Sramota. Uvijek isto s Bayernom, stalno se takve situacije sude u njihovu korist. Nije ovo prvi put... Sranje je što takav jedanaesterac odluči utakmicu. Takve stvari se ne smiju događati. Zašto postoji VAR? – rekao je nakon utakmice Emre Can.

Slično promišlja i Marco Reus.

– Nisam bio siguran da je penal na meni čist, ali kad sam sada ponovno vidio tu situaciju, siguran sam da je sudac to morao pogledati još jednom. Penal koji je skrivio Mats Hummels je prestrogo dosuđen. Pokušao je udariti loptu glavom, a da bi uopće došao do nje, treba mu, naravno, ostatak tijela – izjavio je Reus, dok je Erling Håland sve nazvao "skandaloznim".

Julian Nagelsmann rekao da je njegova momčad zasluženo pobijedila u susretu koji je većim dijelom kontrolira. Osvrnuo se i na sporne detalje:

– Mogu shvatiti zašto se povela rasprava o tome, ali po mojem mišljenju jedanaesterac za nas nije sporan. Igrač je rukom išao na loptu. Možda to nije htio, ali tako je bilo i o tome se nema što razgovarati – rekao je Nagelsmann.

Svoj sud iznio je i Thomas Müller.

– Shvaćam ljutnju i frustraciju. Gorko je kad takve stvari odlučuju u ovako napetim utakmicama. Ovom izjavom neću steći prijatelje, ali kad Hummels jest igrao rukom i vjerujem da je to jedanaesterac po standardima po kojima suci uče.

Najdalje je otišao Jude Bellingham koji je dodao:

– Što očekivati kad najveći derbi u Njemačkoj date sucu koji je prije namještao utakmice!?

Bellinghamova izjava mogla bi imati i određene pravne posljedice ako je sud sankcionirao Zwayera u skandalu iz 2005. godine, a prošao je rehabilitacijski zakonski rok. A Bellingham misli na skandal u koji su svojedobno bili umiješani brojni njemački suci, među kojima i Robert Hoyzer. Podsjetimo, to je ona dobro poznata priča o braći Šapina.

Izazvao burna negodovanja

Zwayer je bio u središtu pozornosti u bizarnom incidentu 2016. godine kada je, u utakmici s dortmundskom Borussijom, isključio Rogera Schmidta, trenera Bayera iz Leverkusena. Schmidt je tada poludio zbog jednog prekršaja iz kojeg je Borussia postigla jedini pogodak na utakmici. Prekid, koji je Schmidt uzrokovao, trajao je desetak minuta, a Zwayer je poslao igrače u svlačionicu. Isto tako, prošle je godine Zwayer izazvao burna negodovanja nakon utakmice u Ligi prvaka između Rennesa i Chelseaja. Oštetivši francusku momčad, brojni europski mediji njegove su odluke proglasile najskandaloznijima prošle godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.