Kolumna

Nikad nećete pogoditi što se dogodilo na utakmici Zagreb - Celje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PPD Zagreb - Celje
10.03.2017.
u 10:35
U tako zapaljivim trenucima čovjek se sjeti sjajnih obračuna devedesetih, pune Ledene, velikih fajtova i jednog zaboravljenog transparenta s domaćim izdajicama i još koječime.
Pogledaj originalni članak

Dakle, press-konferencija nakon utakmice rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba i Celja pivovarne Laško (klasik za koji nekad mislite da ga gledate cijeli život) bila je jedna od najuzbudljivijih ikada, prava reklama za press-konferencije i kad bi bilo više takvih press-konferencija vjerojatno bi bolje izgledalo i ono o čemu se priča. Svatko je rekao točno ono što misli o drugome spočitavajući i prethodne utakmice (a kako ste vi dobili Kielce; a kako ste vi dobili Vardara!?).

Celjani su u glas govorili da su pokradeni, da je to što su doživjeli sramota. Manje su govorili na koje situacije točno misle. Vjerojatno na sumnjivi sedmerac za domaćina u završnici utakmice te posljednji napad koji jest trajao cijelu minutu, ali ga je iskusni Vori sa suigračima i mudro razvukao.

Bilo je, doduše nešto manje, pogrešaka i na štetu domaćina. Zagrebov Slovenac Miklavčič poručio je svojima “poglejte si tekmo še enkrat”. U tako zapaljivim trenucima čovjek se sjeti sjajnih obračuna devedesetih, pune Ledene, velikih fajtova i jednog zaboravljenog transparenta s domaćim izdajicama i još koječime. Primjetno je sve samo palo na razinu niže u odnosu na tada što se tiče snage klubova.

Mijenjaju se države, lige, dvorane, imena klubova, generacije igrača, ali zagrebaši se uvijek nekako iskobeljaju protiv starih rivala taman za gol-dva. Novost u vremenu su naslovi u stilu “Nikad nećete pogoditi što se dogodilo na utakmici Zagreb – Celje”, samo da bi se kliknulo, a zapravo se nije dogodilo ništa što već godinama ne gledamo, ne samo u rukometu, na štetu ovog ili onog. Prateći te cirkuse od Vinkovaca do Barcelone, ostaje nam pitati se zašto su suci izuzeti od ‘presica’? Pa da i oni odgovore na neka pitanja. Zaštićeni kao mungosi, istuširaju se, uzmu dnevnice i odu kući.

Stara društvena igra “Čovječe, ne ljuti se” nekad je izlazila s napisom: “Človek, ne jezi se”. Trener Celja zalutao je u posao ako misli da bi se trebao crvenjeti bilo tko osim tih Bjelorusa. Kad vidimo da sâm kaže “poklonjeno mi je”, priznat ćemo da nismo u pravu.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FI
Fisherman
11:03 10.03.2017.

Ma sta pricate....kome poklonjeno...pa 20 min prije kraja imali smo 18:11....pa di su onda bili ti igraci i treneri Celja.Mogu biti sretni sto nisu izgubili i sa vecom razlikom...

FI
Fisherman
10:54 10.03.2017.

Što? Zagreb je pobijedio ili ?.....Kakav naslov kruh ti .......