PPD Zagreb - Celje

Skok: Kada počne tekma, zaboravljam na prijatelje

Matevž Skok
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
09.03.2017.
u 16:00

Volio bih protiv Hrvatske opet braniti na Europskom prvenstvu, ali ovoga puta neka to bude finalna utakmica, kaže Skok.

Večeras će se u zagrebačkoj Areni (19 sati) odigrati još jedan u nizu rukometnih “El Classica”. PPD Zagreb i Pivovarna Laško međusobno će odlučivati o prolasku u osminu finala elitne skupine Lige prvaka. Doduše, slovenski prvak ima puno jasniju situaciju nego zagrebaši. Naime, Celjani će nakon večerašnje utakmice sto posto znati na čemu su. U slučaju pobjede ili poraza s jednim ili dva razlike (ako postignu više od 28 pogodaka) oni idu dalje. U slučaju poraza s dva (ako daju manje od 28) ili tri i više razlike sigurno ispadaju. Zagreb pak u slučaju pobjede s dva ili tri razlike mora pričekati vikend i navijati da Vardar u Skoplju pobijedi Kristianstad.

Očekujem punu Arenu

– Evo dočekao sam prvi put u dresu PPD Zagreba utakmicu sezone. Moramo igrati onako kako znamo – čvrsto u obrani, brzo u polukontri i kontri, moramo dati puno lakih pogodaka – rekao je Matevž Skok, jedan od trojice Slovenaca u dresu PPD Zagreba, uz Cingesara i Miklavčića.

Treba vam pobjeda od tri pogotka?

– Uz veliku podršku s tribina vjerujem da možemo dostići tu razliku. Dugo nisam branio pred punom Arenom. Sad je pravi trenutak. Zaslužili smo svojim igrama da večeras bude puna Arena – kaže slovenski vratar.

Skok je rođeni Celjanin, ali rukometnu karijeru gradio je dugo godina u Gorenju. Za Celje je branio četiri sezone. U Ligi prvaka nijednom nisu prošli skupinu.

– Jedne sezone branio sam protiv zagrebaša. U Celju smo uvjerljivo pobijedili, u Zagrebu izgubili. U obje utakmice nisam bio dobar. Nadam se da sad neće biti obrnuto – prisjeća se celjskih dana Skok.

U te četiri sezone Pivovarna Laško igrala je jednom polufinale Kupa kupova.

– Uh, to su bile čudne utakmice. Kod kuće smo pobijedili sa sedam, a u Magdeburgu izgubili sa sedam razlike. Ispali smo zbog manjeg broja pogodaka u gostima. Eto, neka i Celjani večeras ispadnu zbog manjeg broja pogodaka u gostima – naglasio je.

Hoće li biti ipak malih emocija kada na drugoj strani ugledate svoje sunarodnjake, prijatelje...

– Gledajte, nas trojica Slovenaca smo profesionalci i sva trojica silno želimo večeras pobijediti i proći dalje. Kada počne susret, sva prijateljstva nestaju – istaknuo je.

Nikome se ne javljam

Postoji li neki igrač od kojeg posebno strahujete večeras?

– Ne. Sve ih dobro poznajem i ne bih nikoga posebno izdvojio.

A kako ćete zaustaviti sedmerce koje tako dobro izvodi Žvižej?

– Da, to će biti problem. Zadnji sam mu put skoro obranio. Valjda večeras hoću...

Jeste se ovaj tjedan čuli s nekim igračem Pivovarne Laško?

– Nema šanse. Telefon je zvonio, ali javljao sam se samo svojoj obitelji i ljudima iz mog sadašnjeg kluba. To je moj običaj. U tjednu prije utakmice nikome se ne javljam.

Kako ste se snašli u Zagrebu?

– Super. Grad je zaista lijep.

Na SP-u u Francuskoj sa Slovenijom ste osvojili broncu pobijedivši Hrvatsku.

– Iskreno, nisam vjerovao da ćemo se vratiti nakon minus osam. Koliko se sjećam, imao sam osam obrana i, kada je sve izgledalo izgubljeno, izbornik Vujović zamijenio me Lesjakom. A onda je krenula naša serija. I dogodilo se čudo. Kada sam došao u Zagreb, nisam nikoga zezao. Nema smisla. Takvo što može se dogoditi i meni neki drugi put – istaknuo je.

Sljedeće sezone odlazi Ivan Stevanović?

– Šteta. S Ivanom imam sjajan odnos. To je moj cimer na putovanjima. Super smo se nadopunjavali. Žao mi je što odlazi, ali razumijem da je dobio priliku nešto zaraditi. I ja sam bio u Njemačkoj prije dolaska u Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije