IZBORNIK DALIĆ

'Nisam zadovoljan jer nismo bili dobri danas. Bilo je puno loših stvari, bit će nekoliko promjena'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
'Nisam zadovoljan jer nismo bili dobri danas. Bilo je puno loših stvari, bit će nekoliko promjena'
12.10.2024.
u 21:01
Zlatko Dalić nije bio sretan nakon utakmice unatoč važnoj pobjedi vatrenih protiv borbenih Škota.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je drugu pobjedu u skupini 1 elitne Lige nacija, u trećem kolu je na maksimirskom stadionu pobijedila Škotsku 2-1 (1-1). Škotska je povela u 32. minuti golom Ryana Christiea, ali je samo tri minute kasnije izjednačio Igor Matanović, što je bio njegov premijerni pogodak u dresu hrvatske reprezentacije. Potpuni preokret se dogodio u 70. minuti kada je Andrej Kramarić zabio za 2-1. Bio je to Kramarićev 30. pogodak u hrvatskom dresu.

Portugal i Hrvatska imaju po šest bodova, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Poljska je na tri boda, a Škotska i dalje bez bodova.

- Najvažnija su tri boda, čestitam dečkima. Nismo bili danas dobri, nisam presretan. Puno smo griješili, puno je bilo loših stvari. Bili smo blokirani, zakočeni, imali smo pogrešaka koje su bile evidentne. Opet zadnjih pet, šest minuta grčevita boba koja nam ne treba. Moramo biti puno bolji kao ekipa - rekao je izbornik Zlatko Dalić za Novu TV u uvodu. 

VEZANI ČLANCI:

- Mi smo pripremali utakmicu, znali smo da je Andy Robertson opasan u napadu. Uspjeli smo ga zaustaviti u nekoliko situacija, a nekad i nismo. Perišiću je svejedno je li desno ili lijevo. Nedostaje mu još utakmica da uđe u pravu formu. Mario Pašalić je izvrsna osoba i izvrstan igrač. Nama je lopta išla sporo, ne zbog Marija. Stoperi nam nisu ušli u igru nijednom kako treba. Zablokirali smo sami sebe. Rekao sam na poluvremenu - dečki, odblokirajte se. Nepotrebno smo se povukli na kraju i to me brine. Loše smo stajali. Srećom, bio je taj ofsajd - smatra Dalić.

- Mi moramo visoko napasti, pustili smo protivniku da nam sije paniku. Hrvatska mora bolje. Pobijedili smo i sretan sam zbog tri boda. Na treninzima smo bili puno bolji nego danas. To je problem. Imamo dva dana da se pripremimo za Poljsku. Bit će nekih promjena u sastavu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.