VIJESTI

Nogometna liga prvaka: Babić i Tudor strijelci

13.03.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Rezultati utakmica 5. kola skupina C i D nogometne Lige prvaka igranih sinoć.

Skupina C: Real - Sparta 3:0 (Solari 60. minuta, Guti 64, Savio 70), Porto - Panathinaikos (Šarić, Jarni zamijenjen u 35. minuti zbog ozljede glave, Vlaović ušao u 71. minuti) 2:1 (Deco 11, Pena 54/ Kolkka 65). Poredak: Real 15, Panathinaikos 7, Porto 4, Sparta 3.

Skupina D: Arsenal - Deportivo 0:2 (Valeron 30, Naybet 40), Bayer (Vranješ ušao u 12., Babić ušao u 83.) - Juventus (Tudor ušao u 46.) 3:1 (Butt 24 - 11 m, Brdarić 71, Babić 90/ Tudor 61). Poredak: Deportivo 10, Arsenal 7, Baer 7, Juventus 4.

Danas igraju - skupina A: Manchester United - Bayern, Nantes - Boavista; skupina B: Barcelona - Liverpool, Roma - Galatasaray. (R.I. - S.Šk.)

Misteriozna ozljeda Sedloskog

ZAGREB - Nogometaši Dinama u prijateljskom su susretu pobijedili drugoligaša, sisačku Segestu s 3:0. Pogotke su postigli Kranjčar, Mikić i Barnjak.

Dinamov trener Ilija Lončarević nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi, žalio se na nestalnost, čim, kaže, "izmiješa" momčad, ona više ne djeluje jednako uvjerljivo. Međutim, Lončarevića je još više zabrinulo nešto drugo:

- Sedloski je ozlijeđen, ne znam kako se to dogodilo. Jednostavno, onako ni iz čega nateknulo mu je stopalo, upalilo se i sad pije antibiotike. Pitanje je hoće li biti spreman za subotnji susret protiv Kamena Ingrada.

Sedloskom je naređeno strogo mirovanje, zabranjeno mu je čak i hodanje. (T.N.)

Upitan nastup Kosanić

SALT LAKE CITY - Aleksandra Kosanić, hrvatska skijaška predstavnica na Zimskim paralimpijskim igrama, najvjerojatnije neće nastupiti u slalomu koji se vozi 16. ožujka. Zbog nezgodne ozljede koljena na treningu, Aleksandrin nastup trenutačno je vrlo upitan.

Dok Aleksandra miruje, drugi hrvatski predstavnik Tomislav Zadro danas vozi prvu utrku. S početkom prve vožnje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, Zadro će voziti veleslalom. (S. Bo.)

Primorje - Jug 7:15

RIJEKA - U zaostalom susretu 10. kola, vaterpolisti Primorja na domaćem su plivalištu poraženi od dubrovačkog Juga rezultatom 15:7 (1:5, 2:3, 2:4, 2:3). (V.P.)

Tuksar prošao u drugo kolo

ROVINJ - Pobjedom protiv Austrijanca Marcusa Kanellosa hrvatski tenisač Saša Tuksar prošao je u 2. kolo drugog turnira iz satelitskog ciklusa Istarske rivijere. Tuksar, koji je u glavni turnir ušao s pozivnicom, pobijedio je sa 7:5, 7:5.

Osim Tuksara, u drugom kolu sigurno ćemo imati još jednog predstavnika, jer međusobno će igrati Roko Karanušić i Ivan Cinkuš. Cinkuš je već u drugom kolu u igri parova. On i Slovenac Andrej Kračman pobijedili su Austrijance Faschniga i Schmolzera 6:1, 6:4. Par Orešić - Ritz nije bio uspješan, te je izgubio od portugalsko-argentinske kombinacije Mota - Moyan. (S.Šk.)

Johansson i Aigner dolaze u Zagreb

ZAGREB - Predsjednik i glavni tajnik Europskoga nogometnog saveza (Uefa), Lennart Johansson i Gerhard Aigner, dolazeći vikend bit će gosti Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS). Posjet ima osobito značenje s obzirom na nesuglasice koje je u Uefi izazvalo svojedobno glasovanje HNS-a za Seppa Blattera, kojemu je za mjesto predsjednika Svjetskoga nogometnog saveza (Fifa), konkurirao Johansson.

Vodeći Uefin dvojac boravit će u Zagrebu u nedjelju, ponedjeljak i utorak. Očekuje se da Johanssona i Aignera prime vodeći hrvatski političari: Stipe Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, Zlatko Tomčić, predsjednik Hrvatskog sabora, i Ivica Račan, predsjednik Vlade. (D. D.)

Kazahstanci u HNS-u

ZAGREB - Vodstvo Nogometnog saveza Kazahstana posjetilo je jučer Hrvatski nogometni savez (HNS).

Cilj posjeta Kazahstanaca bio je pomalo neobičan: željeli su od HNS-a i Markovića, kao člana Odbora predsjednika nacionalnih saveza Fife (13 članova), i člana Tehničke komisije Uefe, dobiti potporu za ostvarenje želje da njihov savez postane članom Uefe. U razgovoru su sudjelovali i HNS-ovi dužnosnici Brleković, Jozić, Pavlović i Vrbanović.

Primi li Uefa savez te azijske zemlje, dobit će 52. člana, odnosno drugog člana (nakon Izraela) izvan europskoga kontinenta. Odluka će biti donesena na sastanku Izvršnog odbora Uefe 25. travnja u Stockholmu. (D. D.)

Colo Colo poziva navijače da spase klub

SANTIAGO - Najtrofejniji čileanski nogometni klub Colo Colo pozvao je navijače da novčanim prilozima spase klub od propasti. Colo Colo je u siječnju proglasio stečaj zbog duga od 30 milijuna dolara. Da bi nastavio ligaško natjecanje, na čelo kluba došao je stečajni upravitelj Juan Carlos Saffie.

Colo Colo, koji je dobio ime po indijanskom poglavici koji se u 16. stoljeću borio protiv španjolskih kolonizatora, najveći je uspjeh postigao 1991. kada ga je vodio sadašnji hrvatski izbornik Mirko Jozić. Tada je osvojio južnoamerički Libertadores kup i jedini je čileanski klub kojem je to pošlo za rukom. (H)

Opljačkana Kanuova kuća

LONDON - Naoružani pljačkaši orobili su kuću napadača Arsenala Nwankwa Kanua - objavila je policija.

Trojica maskiranih napadača upala su u Kanuovu kuću u nedjelju navečer kad se u njoj nalazio samo njegov brat. Njega su svezali i uz prijetnju oružjem zatražili ključeve automobila. Na njihovu žalost, Kanuov automobil nije bio u garaži, pa su se morali zadovoljiti s mobitelom, odjećom i s nešto gotovine.

Policija još traga za pljačkašima. (H)

Real kupuje i Owena?!

MADRID - Zidane, Figo, Raul i Owen. To može samo Real. U godini proslave stote godišnjice postojanja kluba Madriđani su odlučili počastiti navijače još jednim zvučnim imenom - Michaelom Owenom! To je procurilo nakon što je predsjednik Florentine Perez objavio da će ove godine kupiti jednu englesku zvijezdu. To mogu biti - procijenili su španjolski mediji - Beckham ili Owen. A kako Beckham igra na Figovu mjestu... (R.I.-A.B.)

Hrvatskim kick-boksačima 13 odličja

WÖRGL - Hrvatski kick-boksači osvojili su na jakom međunarodnom turniru u austrijskom gradiću Worglu, u konkurenciji 516 natjecatelja iz 10 zemalja, 13 odličja. Hrvatski predstavnici nastupili su u semi i light contactu te u glazbenim formama, osvojivši tri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja.

Rezultati, zlatna odličja: Silvija Hršak (Krapina), Zvonimir Gribl (Malinska), Ivan Vlahović (Krapina); srebrna odličja: Vedrana Halinčić (Jastrebarsko), Suzana Stunj (Jastrebarsko), Faton Rexhay (Malinska), Maja Cukrov (Vodice); brončana odličja: Andreja Ivas (Vodice), Iva Birin (Vodice), Ana Znaor (Malinska), Wiliam Vičević (Omišalj) i Antonio Ivas (Vodice). (S. Bo.)

Jedanaest medalja tekvondista

EINDHOVEN - Hrvatska tekvondoška reprezentacija u pričuvnom sastavu protekli vikend nastupila je na jednom od najmasovnijih tekvondoških natjecanja, Open Dutchu, s 935 natjecatelja iz 33 zemlje. Najuspješniji su bili juniori Vedrana Vujičić, Azra Zukanović i Matija Eršek, koji su osvojili zlatna odličja. Ivona Žarković i Nina Močilar vratile su se kući s brončanim medaljama. Tri je bronce donio i seniorski dio, i to Ivana Vujčić, Tihana Brković i Vlado Malić.

Uz reprezentaciju, nastupili su i neki hrvatski klubovi. Berislav Čačić osvojio je srebrnu medalju nastupajući za Jastreb, a Danica Žagar i Nikolina Kovač brončane medalje za Zaprešić. (R.I.-A.B.)

Ančić već 165.

MONTE CARLO - Nastupom u finalu ATP challengera u Kyotu (pobijeđen u susretu s Japancem Suzukijem - 6:7 (5), 6:2, 6:2), Mario Ančić na novoj se ulaznoj (entry) listi ATP Toura uspeo već do 165. mjesta.

Poredak na ATP Champions Raceu (rezultati samo u 2002. godini): 1. Johansson 237, 2. Novak 148, 3. Safin 148...21. Ljubičić 59...65. Ivanišević 23...133. Karlović 4 boda itd.

Poredak na ulaznoj listi (rezultati u posljednjih 12 mjeseci): 1. Hewitt 4245, 2. Kuerten 3385, 3. Kafeljnikov 2775... 16. Ivanišević 1730... 29. Ljubičić 1127... 161. Krajan 240... 165. Ančić 232... 190. Karlović 194 boda. itd. (M. Ku.)

Fiba potpisuje ugovor s Ulebom

PARIZ - Međunarodni košarkaški savez (FIBA) spreman je potpisati ugovor s Udruženjem europskih košarkaških liga (ULEB) o reorganizaciji europskih košarkaških natjecanja.

Glavni tajnik Fibe Borislav Stanković i predsjednik Europske komisije Fibe Giorgos Vassilakopulos dobili su unutar svoje organizacije dozvolu za nastavak pregovora s Ulebom. Predstavnici dviju košarkaških organizacija raspravljat će o udruživanju Kupa Radivoja Koraća i Kupa Raimonda Saporte u jedno natjecanje - Fibin kup.

U natjecanju košarkašica, Kup Liliane Ronchetti također bi postao Fibin kup, dok bi ženska Euroliga ostala u dosadašnjem obliku. (H)

Filipović u borbu već 28. travnja

ZAGREB - Umjesto u lipnju, Mirko Filipović će u ring već 28. travnja. Tada će se u Tokyo Domeu u Tokiju održati spektakularna priredba čije će glavne zvijezde biti Cro Cop i Brazilac Vanderlei Silva. Po Mirkovim riječima, bit će to borba za Silvin naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu. (D. B.)

Pogledajte na vecernji.hr