HRVATSKI DVOJAC

Nova potvrda sjajnih nastupa: Gvardiol i Modrić nominirani za momčad godine u 2022.

Foto: JB Autissier
Match de football lors de la coupe du monde FIFA Qatar 2022 : La Croatie l'emporte sur le Maroc 2 - 1 à Doha
Foto: Jia Haocheng/XINHUA
(SP)QATAR-DOHA-2022 WORLD CUP-THIRD PLACE-CRO VS MAR
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
13.02.2023.
u 16:57
Nema Dominika Livakovića, ali zato je ovdje Courtois kojeg smo s Belgijom izbacili još u skupini. Svoje je mjesto našao i Thiago Silva - Brazilac je navodno pao u depresiju nakon poraza od vatrenih u četvrtfinalu natjecanja. Pogledajte cijeli popis kojeg je sastavio FIFPRO.
Pogledaj originalni članak

Između Joška Gvardiola i Luke Modrića čak je 16 godina razlike, ali osim svlačionice, zajednička im je još jedna stvar - obojica su nominirani za izbor najbolje jedanesteorice u 2022. godini. Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša FIFPRO objavilo je popis imena koja se bore za svoje mjesto u momčadi godine, a među njima je i vatreni dvojac. 

Stoper RB Leipziga i veznjak madridskog Reala bili su izvanredni na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je Hrvatska osvojila brončanu medalju. Gvardiol (21) s cifrom je od 75 milijuna eura uz Portugalca Rubena Diasa postao najvrjedniji stoper svijeta prema Transfermarktu, dok je 37-godišnji Modrić bio želja Ronaldovog Al Nassra, koji mu je navodno ponudio da postane treći najplaćeniji nogometaš uopće, što je naš kapetan odbio. 

Nominiranih je 27, točnije tri vratara te po osam braniča, veznjaka i napadača. Među golmanima nema Dominika Livakovića, ali je zato na listi Thibaut Courtois koji je s Belgijom ispao u skupini, a za vezni red konkurira Enzo Fernandez, ranije osvojivši nagradu za najboljeg mladog igrača SP-a ispred Gvardiola. Uvršten je i Cristiano Ronaldo, usprkos turbulencijama koje je doživljavao prije samo koji mjesec. 

Alphonso Davies i Achraf Hakimi bore se za svoje mjesto na beku, a obojica su se susrela s vatrenima u Kataru. Od naših protivnika s Mundijala, u obrani je i Thiago Silva, koji je navodno bio u depresiji nakon što smo izbacili Brazil u četvrtfinalu natjecanja. 

Za najboljih 11 glasaju na tisuće nogometaša, a pobjednike ćemo saznati uskoro. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.