OPET ODUŠEVIO

Španjolci slave Luku Modrića: Ancelotti zna da se veličina na uči. Hrvat je unio red u Real

FIFA Club World Cup - Final - Real Madrid v Al Hilal
Andrew Boyers/REUTERS
13.02.2023.
u 13:14

Modrićev ugovor vrijedi do kraja sezone i već se dugo piše o tome hoće li mu ga Španjolci produljiti na još jednu. Ne može se zažmiriti ni na činjenicu da Modrić želi karijeru završiti u Realu, klubu u koji je došao još 2012. kada je napustio Tottenham

– Ovaj me klub čini sretnim. Hala Madrid – samo sedam riječi bilo je dovoljno hrvatskom kapetanu Luki Modriću da opiše kako se trenutačno osjeća i u kojoj je fazi svoje karijere.

Naime, Real Madrid u Španjolsku se vratio s trofejem svjetskog klupskog nogometnog prvaka nakon što je u Rijadu s 5:3 pobijedio saudijski Al-Hilal. Rekordna je to peta titula za kraljevski klub u ovom natjecanju, a iako su glavni akteri bili Vinicius Junior s dva pogotka i asistencijom, Federico Valverde s dva pogotka te Karim Benzema s pogotkom i asistencijom, Luka Modrić ponovno je svima zapao za oko.

Luka niže trofeje

Hrvat je startao u prvih 11 u ovom finalu te odigrao 74 minute, a na kraju je u svoju bogatu riznicu dodao još jedan trofej. Preciznije, ovo mu je čak 28. trofej u karijeri, 22. u dresu Real Madrida. A sezona još nije gotova...

Luka je tako zatvorio usta kritičarima koji su ga otpisivali već nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Ovaj 37-godišnji veznjak nije još dao zadnji atom snage, uhvatit će i pravu formu, a o njegovoj klasi nema smisla trošiti riječi.

Soccer Football - FIFA Club World Cup - Final - Real Madrid v Al Hilal - Prince Moulay Abdellah Stadium, Rabat, Morocco - February 11, 2023 Real Madrid's Federico Valverde celebrates with Luka Modric and coach Carlo Ancelotti after winning the FIFA Club World Cup final Action Images via Reuters/Andrew Boyers Photo: Andrew Boyers/REUTERS
Foto: Andrew Boyers/REUTERS

Španjolski mediji ponovno ga hvale:

Ancelotti je jasan u velikim noćima, kada ne oklijeva s početnom postavom u kojoj se pojavljuju Kroos i Modrić. Nema rasprave. Nijemac i Hrvat bili su starteri u dvije utakmice Svjetskog klupskog prvenstva, a startat će i na Anfieldu protiv Liverpoola. Ceballos i Rodrygo pritišću, ali trojac Tchouameni-Kroos-Modrić zasad je nedodirljiv – piše Marca.

Sport dodaje kako je Modrić unio red u Ancelottijevu momčad, dok AS piše sljedeće:

– Modrić i Kroos vodili su utakmicu, a u takvoj situaciji sve sjeda na svoje mjesto.

El Mundo je jasno zaključio:

– Ancelotti zna da se veličina ne uči. Iz tog je razloga u početnu postavu stavio Kroosa, Modrića i Benzemu.

Podsjetimo, Modrićev ugovor vrijedi do kraja sezone i već se dugo piše o tome hoće li mu ga Španjolci produljiti na još jednu. Ne može se zažmiriti ni na činjenicu da Modrić želi karijeru završiti u Realu, klubu u koji je došao još 2012. kada je napustio Tottenham. Za Los Blancose do sada je odigrao ukupno 465 utakmica te upisao 36 pogodaka uz 74 asistencije.

Iste želje za sebe, ali i Luku ima i trener Carlo Ancelotti koji također nema namjeru otići s kraljevske klupe.

– Jako smo sretni što smo prvaci svijeta. To smo morali učiniti. Pokazali smo želju i ofenzivno smo pokazali kvalitetu. Jako sam sretan. To je važna titula za sve Madriđane i za nas, a to će nam biti poticaj da se dobro pripremimo za kraj sezone za koji nam treba puno samopouzdanja. Ne idem odavde osim ako me otjeraju. Ono što se pisalo o preuzimanju reprezentacije Brazila nije bilo točno – rekao je Ancelotti i ušutkao glasine.

A glasina je bilo i o tome da će dobiti otkaz ne osvojili li naslov svjetskog klupskog prvaka, pisalo se da su na stolu već imena potencijalnih nasljednika. Izgleda da ta priča sada pada u vodu.

U Ligi prvaka s redsima

Nakon turnira u Maroku fokus Real Madrida vraća se na domaće prvenstvo u kojemu kaska za Barcelonom. U srijedu ga očekuje i ligaški dvoboj protiv Elchea, u subotu protiv Osasune, a potom i Liverpool u Ligi prvaka (21. veljače).

Ciljeva je mnogo, želja još više, a o mogućnostima ne treba govoriti. U svijetu nogometa odavno više ništa nije sigurno, no jedna stvar ipak jest – Modrić će i puzati na terenu ako treba samo da sebi i klubu osvjetla obraz i pokaže svima gdje im je mjesto. 

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije