PRVI TENISAČ SVIJETA

Novak Đoković: Ponosan sam što sam pravoslavac, bez vjere ne postojim

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
US Open - Quarter Final Djokovic v Fritz
Foto: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE
Novak Djokovic remporte le 8ème de finale face à Tallon Griekspoor lors du Rolex Paris Masters à l'Accor Arena
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
FILE PHOTO: Tennis-Djokovic wants to emulate Brady and play on into his 40s
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Novak Djokovic file photo
Foto: EDGAR SU/REUTERS
Serbia’s Novak Djokovic plays a charity match against Greece’s Stefanos Tsitsipas ahead of the Australian Open tennis tournament at Melbourne Park
20.01.2024.
u 09:35
„Vjera znači sve. Prestajem postojati bez vjere. Čovjek mora vjerovati u neku božansku energiju, u stvoritelja, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ponosan sam što sam pravoslavac, ali se također smatram univerzalnim pacifistom."
Pogledaj originalni članak

Prvi tenisač svijeta, branitelj naslova i deseterostruki osvajač Australian Opena, Novak Đoković, plasirao se u 3. kolo ovogodišnjeg izdanja svladavši u 2. kolu domaćeg predstavnika Alekseja Popirina sa 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3.

Mogao je aktualni pobjendik Umaga Popirin kreirati senzaciju, u trećem je setu kod vodstva 5-4 imao četiri set-lopte, ali Đoković se na čudesan način ponovno izvukao iz teške situacije.

Đoković je nakon pobjede na kameri na terenu napisao "Bog se javi" pa ga je Kurir pitao što mu znači vjera.

„Vjera znači sve. Prestajem postojati bez vjere. Čovjek mora vjerovati u neku božansku energiju, u stvoritelja, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ponosan sam što sam pravoslavac, ali se također smatram univerzalnim pacifistom. Smatram se osobom koja želi mir za sve na svijetu i ne dijelim ljude po boji kože, vjeri ili bilo čemu drugome“, poručio je Novak Đoković.

„Što se tiče vjere u duhovno-filozofskom smislu – kad čovjeku ponestane dnevne motivacije i inspiracije, bez obzira na to što radi i gdje se nalazi – molitve i vjera u božansku intervenciju, te vjera da si zaštićen i praćen energijom koja dolazi od Svevišnjeg, a to što ti ona osvjetljava put je ono što čovjeka uvijek može pokrenuti. Ne košta ništa, ali znači puno”, dodao je prvi tenisač svijeta.

 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DA
darwil
10:35 20.01.2024.

Ej vi "mudri" on uvijek može biti što i vi ali vi nikada ne možete biti što i on da ste svih vjera, sekta,domoljublja lažnih,i da ste autori Biblije koju nažalost niste nikada ni vidjeli a kamoli pročitali jer tako ne bi zborili.

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
22:53 20.01.2024.

Opet nam unucad na aparatima! A cudo polutan Luka se nesto mnogo slika sa Noletom! Svako malo se nadju i slikaju, i ne samo polutan Luka nego vecina ih iz repke mnogo voli slike sa Noletom...

JU
JustinCase
21:33 22.01.2024.

Antivaxer? Procitaj sta se dogodilo danas novinaru u Australiji koji ga je htio lincovati zbog stava o slobodi izbora. Otresao papke samo tako...