Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIONIRAO JE SVE

Internet bruji o Prižmiću, ušao je u 'trending' i nazivaju ga budućim svjetskim brojem jedan

Australian Open
ISSEI KATO/REUTERS
14.01.2024.
u 16:00

"Borio se do kraja, bio je na razini tijekom cijelog meča, ostao staložen i u najtežim trenucima. Danas je pokazao zašto ga mnogi smatraju budućim brojem jedan", napisali su na teniskom profilu Relevant Tennis

Teniski svijet bruji o izvedbi 18-godišnjeg hrvatskog tenisača Dine Prižmića u prvom kolu Australian Opena. Iako ga je na otvaranju prvog Grand Slam turnira sezone prvi reket svijeta Novak Đoković svladao sa 6:3, 6:7, 6:3, 6:4, tenisači, navijači i novinari su oduševljeni izvedbom splitskog tinejdžera. 

Meč Prižmića i Đokovića je trajao četiri sata i jednu minutu, što je najdugotrajniji meč u prvom kolu nekog Grand Slam turnira u cijeloj Đokovićevoj karijeri. Osim toga, Prižmić je osvojenim drugim setom postao drugi najmlađi tenisač u povijesti koji je na nekom Grand Slam turniru uzeo set svjetskom broju jedan. 

VEZANI ČLANCI:

"Zapamtit ćemo ime Dino Prižmić. Kakva senzacionalna izvedba mladića na Grand Slam debiju", objavljeno je na službenom profilu Australian Opena na društvenoj mreži Twitter, odnosno X.

Popularni australski tenisač Nick Kyrgios je na ovom turniru u ulozi stručnog sukomentatora za Eurosport. Tijekom cijelog dvoboja je hvalio Prižmića, a nakon dvoboja je na X-u napisao "Prižmić ima igru".

- Imamo novu balkansku zvijezdu, Dino Prižmić. Sjajne fizičke predispozicije i sjajna igra. Ima samo 18 godina, a mentalitet mu je netaknut i bio je kompetetivan protiv deseterostrukog osvajača Australian Opena Novaka Đokovića. Jako impresivno - rekao je Australac Paul McNamee, nekadašnji svjetski teniski broj jedan u parovima.

Kultni bivši tenisač John McEnroe je tijekom prijenosa izjavio: "Prvi put kad smo vidjeli mladog Novaka Đokovića, vidjeli smo da djeluje na potpuno drugoj razini od bilo koga drugoga, isto možemo reći i za Dinu Prižmića".

"Među mnogim mladim talentima koji su se posljednjih godina susreli s Đokovićem, Prižmić je vjerojatno najbolje strukturirao igru za okršaje s Noletom i svakako je najdulje od svih zadržao fizičku i mentalnu snagu", napisali su na teniskom profilu Relevant Tennis, te dodali:

VEZANI ČLANCI:

"Borio se do kraja, bio je na razini tijekom cijelog meča, ostao staložen i u najtežim trenucima. Danas je pokazao zašto ga mnogi smatraju budućim brojem jedan."

Osim ovih istaknutih komentara, mnogi teniski navijači na društvenim mrežama su impresionirani Prižmićevom igrom u njegovom prvom Grand Slam meču u karijeri. Tako se Dino Prižmić u posljednjih pet sati konstantno nalazi među 'trending', odnosno najpopularnijim temama svijeta na X-u, odnosno Twitteru. Najčešća poruka koju navijači šalju je "Dino Prižmić - zapamtite ime". 

Komentara 3

KU
Kujttim
16:43 14.01.2024.

Prižmić bi mogao imati lijepu karijeru, no u sportu je najopasnije kad se nekoga unaprijed proglasi svjetskim brojem 1. Do danas nisam čuo za Dinu Prižmića, sada mu je bitno da ima dobar tim koji će ga dovesti do top 20. Za početak.

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
19:39 15.01.2024.

hahaha, ma ko ga to naziva buducim brojem 1???

MA
Matkovic
19:35 14.01.2024.

bice broj jedan ali u svom selu zvanom hrvatska. totalno ste nevitni u tenisu bili i ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije