NOVI GAF

Najpoznatiji Srbin na svijetu ponovno 'postao' Hrvat

Foto: Screenshot/ESPN
Najpoznatiji Srbin na svijetu ponovno 'postao' Hrvat
10.11.2015.
u 21:50
Prilikom izvještaja s konferencije za medije, najboljem tenisaču svijeta uz ime je stajala prepoznatljiva trobojnica s hrvatskim grbom
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković nebrojeno puta se našao u situaciji da mijenjaju zastavu njegove zemlje pa tako nije ni reagirao kad se američki ESPN pomalo osramotio što je kraj njega postavio hrvatsku zastavu. Kao da je teško provjeriti u današnje vrijeme takve detalje.

Prilikom izvještaja s konferencije za medije, najboljem tenisaču svijeta uz ime je stajala prepoznatljiva trobojnica s hrvatskim grbom. Povod izvještaju bilo je njegovo četvrto osvajanje prestižnog masters turnira u Parizu, kojom je potvrdio dominaciju u svjetskom tenisu.

I nije prvi put da u njegovom slučaju mijenjaju Hrvatsku sa Srbijom, ali prvi je to put nakon osam godina i situacije u Kanadi. Naime, tad je bio mnogo manje poznat i gaf se nekako mogao oprostiti, a sad je ipak riječ o popriličnoj dozi neprofesionalizma. Svejedno, Nole se snašao tad, snašao se i kasnije, a izjavama je mnoge ostavio u šoku.

- Nisam iz Hrvatske nego iz Srbije. Nema veze, ne ljutim se. To je ionako isto - rekao je prije osam godina Đoković i izazvao mnogo pažnje pa se odlučio kasnije objasniti:

- Izdigao bih se iznad nacionalističke žabokrečine. Za nekoga u inozemstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, tko smo, što smo. Zato nisam ni zamjerio, niti sam pokušavao objasniti, jer i sam znam koliko mi truda treba da bih nekome objasnio gdje je taj brdoviti Balkan s kojeg dolazim.

>> Đokovića prvo proglasili Hrvatom, a sada je iz Ekvatorijalne Gvineje!

>> Novinar šokirao Đokovića: "Ovo mi nikad nitko nije rekao!"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 112

MA
marijanka
22:03 10.11.2015.

Bravo Djokovicu .pokazao si da si ljudina .Do zabune moze doci ali mislim da imas malo i hrvatske krvi ako se ne varam. ali to je nebitno ti si svakako super igrac i covjek

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
22:41 10.11.2015.

Djoko Hrvatino..hehehhe

TB
tito_bravar_zlocinac
22:13 10.11.2015.

Novak i jest polu Hrvat te polu Crnogorac, a obitelj mu je sa Kosova, neovisne drzave danas.