"NISAM ANTIVAKSER"

Đoković napokon progovorio! Odreći ću se turnira i titula ako će me siliti cijepiti se

Foto: Peter van den Berg/REUTERS
REUTERS 19-07-2021 16:08 #1
Foto: Reuters
Foto: Reuters
15.02.2022.
u 07:55
Najbolji tenisač svijeta ne želi se cijepiti na ovaj način, no nije protiv cijepljenja i tvrdi da je otvoren za mogućnost da se možda ipak u budućnosti cijepi.
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu za BBC osvrnuo se na probleme iz Australije, a striktno su povezani s cijepljenjem protiv koronavirusa, o kojem je napokon dao nešto konkretnije mišljenje.

– Ne želim da me se poistovjećuje s antivakserima, ali spreman sam žrtvovati titule ako će me prisiljavati da se cijepim – izjavio je i dodao:

– Nikad nisam bio protiv cijepljenja, cijepljen sam kao dijete. Ali, oduvijek sam podržavao slobodu izbora oko onoga što stavljate u svoje tijelo.

Najboljem tenisaču svijeta prijeti nemogućnost igranja na Roland Garrosu i Wimbledonu ako neće biti cijepljen, ali ne odstupa. Naravno, ostaje mogućnost da se situacija s koronakrizom smiri pa i mjere popuste, no u ovom trenutku to nije tako.

Foto: Reuters

– Nadao sam se, a i nadam se, da će se mjere na određenim turnirima ublažiti. Smatram da imam još nekoliko dobrih godina u tenisu. No, kažem, spreman sam prepustiti titulu najuspješnijeg tenisača svijeta ako je uvjet mog igranja cijepljenje na koje bi me željeli prisiliti – ističe Novak.

Potom je dodatno pojasnio zašto se toliko čvrsto drži tog principa.

– Principi onoga što stavljam u svoje tijelo važniji su mi od bilo koje titule. Pokušavam biti u skladu sa svojim tijelom što je to više moguće. Ponavljam, nisam protiv cijepljenja, razumijem da je ovaj problem globalan i nadam se da će uskoro završiti – pojasnio je pa iznenadio:

– Otvoren sam za mogućnost cijepljenja protiv koronavirusa u budućnosti jer svi mi kolektivno tražimo najbolji mogući način za završetak krize.

Posljednjim riječima podosta je zbunio zbog čvrstih stavova prije, no možda ćemo u nekom njegovom budućem istupanju otkriti u kojem bi to slučaju ipak odustao od principa i cijepio se.

>>> Đoković nastupa na Roland Garrosu?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 126

DU
Deleted user
08:09 15.02.2022.

Ima apsolutno pravo. Nitko te ne smije tjerati na cjepljenje, pogotovo nakon preboljenja bolesti protiv koje se moraš cijepiti eksperimentalnim cjepivom. Lud svijet.

DU
Deleted user
08:33 15.02.2022.

a zašto bi se cijepio? da bi tamo neki uhljeb bio sretan?

DL
Dvanaest__legija
08:14 15.02.2022.

Mlad i zdrav čovjek nema nijedan razlog zbog kojeg bi se cijepio! Laži o cjepivu koje će zaustaviti pandemiju prolaze samo još kod najzaluđenijih vaksera!