PROMJENE MJERA

Veliki preokret: Novak Đoković će ipak nastupiti na Roland Garrosu?

Novak Djokovic to face a federal court hearing, in Melbourne
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.02.2022.
u 09:15

"Postoje mjere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvijek smo govorili da želimo ukinuti Covid potvrde za cijepljene, čim  to situacija u bolnicama dozvoli. Profesor Fisher rekao je da su projekcije takve da bismo mogli u ožujku ili travnju ukinuti Covid propusnice", javila je tamošnja vlada

Novak Đoković mogao bi nastupiti na Roland Garrosu i tako braniti titulu osvojenu prošle godine. 

Lista sudionika ovogodišnjeg turnira bit će zaključena 14. ožujka, a organizatori očekuju da će se na tribinama teniskog kluba u Monte Carlu ove godine naći oko 135.000 gledatelja tijekom osam natjecateljskih dana. Naime, šef za Covid strategiju Francuske, Alain Fisher rekao je kako bi se pravila u Francuskoj mogla mijenjati prije Roland Garrosa. Naravno, bila bi onda blaža nego što su sada, a sadašnja kažu kako na RG možete nastupati ili  ga gledati samo ako ste cijepljeni jer je to uvjet da dobijete Covid potvrdu.

"Postoje mjere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvijek smo govorili da želimo ukinuti Covid potvrde za cijepljene, čim  to situacija u bolnicama dozvoli. Profesor Fisher rekao je da su projekcije takve da bismo mogli u ožujku ili travnju ukinuti Covid propusnice", javila je tamošnja vlada. 

Što se Đokovića tiče, njegov prvi nastup u ovoj godini trebao bi se dogoditi na turniru u Dubaiju koji je na rasporedu od 21. do 26. veljače.

"To je jako dobra vijest", izjavio je predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi tijekom predstavljana turnira u Monte Carlu.

"Želimo da je u dobroj formi i da je sretan što opet može igrati. On je naš i svjetski broj 1."

Prvi tenisač svijeta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u američkom Indian Wellsu od 7. do 20. ožujka, ali je zanimljivo da Đokovićevog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominje ga se ni kao jednu od zvijezda turnira, što je indikacija da necijepljen neće moći nastupiti ni na turnirima na američkom tlu.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
10:25 11.02.2022.

Da li netko zna zašto se prilikom cjepljenja na COVID popunjava neanonimna anketa kojom podpisuješ da se cjepiš na vlastitu odgovornost?

JG
jozagulikoza.guli
13:54 11.02.2022.

Kako ste dosadni. Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije