HRVATSKA VEZA Ugledni njemački klub vidi Dinamova napadača kao partnera Petriću

Olić želi Mandžukića za nasljednika

26.02.2009.
u 09:36
Pogledaj originalni članak

Dinamov napadač Mario Mandžukić najozbiljniji je kandidat za Olićeva nasljednika u Hamburgu. Nijemce je zaludjela briljantna suradnja hrvatskoga napadačkog dvojca Petrić – Olić i smatraju kako je najprirodnije da Ivicu zamijeni njegov sunarodnjak, ispast će čak i igrač iz iste županije, Brodsko-posavske. Olić je iz Davora, Mandžo iz Slavonskog Broda.

Tarzan u Njemačkoj
Premda Mandžu doista traži pola Bundeslige, a najkonkretniji do sada bio je Werder, čini se kako se do sada pritajeni Hamburg postaje najveći favorit. Čak je i Mandžukićev menadžer Ivan Cvjetković priznao kako je nedavno bio na utakmici Karlsruhe - HSV. Kazao je kako je tamo bio radi Drpića, kojemu je pomogao u transferu, ali i “sastanka s nekim top menadžerima”.

Saznajemo kako su tamo bili i zastupnici Ivice Olića, Gordon Stipić i Nermin Čengić, te sportski direktor HSV-a Beiersdorfer, koji već ima sve informacije o Mandžukiću. Najvjerodostojniji informator je, naravno, Ivica Olić, a on je Mandži već širom otvorio vrata HSV-a. Pričao je o njemu s pomoćnim trenerom, bivšim dinamovcem Željkom Petrovićem, a među ljudima koji odlučuju je još jedan s naših prostora. Sergej Barbarez član je HSV-ovog Upravnog odbora.

Posao se planira na ljeto, iako Ivan Cvjetković kaže kako “eventualna prodaja dolazi u obzir tek nakon SP-a 2010.” Ovo ili ono ljeto, odlučit će samo Zdravko Mamić. A njemu je samo Eduardo 24. godinu dočekao u Dinamu. Ćorluka je otišao s 21, Modrić s 23, koliko u svibnju puni Mandžo.

No, da bi Mario doista Nijemce izuo iz cipela, netko ga mora “primiti za gušu”, kako slikovito kaže Ćiro. Podsjećamo, jedan Dinamov trener već je ove sezone pao na Mandžukiću, a ni kod drugoga još nije proigrao.

Više žutih nego asista
Za napadača su jedina i najbolja preporuka brojke, a one kod Mandže nisu nimalo impresivne: rosjek ocjena 6,31 u HNL-u, zabija gol svakih 159 minuta i ima više žutih kartona nego asistencija (4-3).

Usto, napadač s najjačom logistikom u ligi (Sammir, Morales, Balaban...), niti jedan od samo osam pogodaka u 1272 odigrane minute nije zabio momčadima iz prvih šest na ljestvici. Njegove žrtve bili su Zagreb (dva puta), Cibalia, Zadar, Inter i Croatia Sesvete.

Pogledajte na vecernji.hr