NOVE NEJASNOĆE

Organizatori: U Australiju su ušla dva necijepljena tenisača! Policija: Istražujemo te tvrdnje

Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Organizatori: U Australiju su ušla dva necijepljena tenisača! Policija: Istražujemo te tvrdnje
06.01.2022.
u 12:19
- Samo jedan liječnik podržao je Đokovićevo medicinsko izuzeće, svi ostali bili su protiv jer nisu dobili dokaze koji bi ih uputili da stanu iza izuzeća. Takva situacija nije bila s ostalim sličnim slučajevima.
Pogledaj originalni članak

Australska granična policija provjerava ulaske u zemlju kako bi otkrila koji su to tenisači navodno uspjeli prijeći granicu bez da su cijepljeni. Naime, iz Tennisa Australia tvrde da su dva tenisača i jedna službena osoba ušli u Australiju uz posjedovanje izuzeća od cijepljenja.

- Novaku Đokoviću zabranjen je ulazak iako ima medicinsko izuzeće, a unazad nekoliko tjedana neki od tenisača na isti su način ušli u Australiju - prenio je The Age tvrdnje iz Tennis Australia.

Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews također je svjesna tih navoda te se oglasila o njima, ali i navela da ako se pokažu krivima, oni koji su ih širili snosit će odgovornost.

- Granična policija započela je istragu protiv jednog tenisača i jednog službenika, upućena sam u sve. Treba ih pustiti da obave svoj posao, ali ako ne postoje dokazi o tim tvrdnjama, tad ćemo poduzeti potrebne mjere u tom smislu - kazala je za 2GB.

Foto: UGC/REUTERS
Serbian tennis player Novak Djokovic stands at a booth of the Australian Border Force at the airport in Melbourne

Nije potpuno jasno jesu li na kraju ušla dva tenisača ili jedan, a možda i više njih... no provode se istrage u tom smjeru i nije isključeno da u narednih nekoliko dana bude još deportacija.

- Svaki slučaj je drugačiji, možda oni koji su ušli u Australiju imaju valjanu dokumentaciju - izjavila je Andrews.

Organizatori Australian Opena pak optužuju vlasti da su Đokoviću stvorili probleme samo zato što je jako ime u svjetskim razmjerima pa na njemu rade primjer, a istovremeno im se identični slučajevi "ušuljaju preko praga".

Ali, da u svemu nema političkim konotacija potvrđuju tri izvora, koja su potvrdila identičnu priču za The Age:

- Samo jedan liječnik podržao je Đokovićevo medicinsko izuzeće, svi ostali bili su protiv jer nisu dobili dokaze koji bi ih uputili da stanu iza izuzeća. Takva situacija nije bila s ostalim sličnim slučajevima, kod kojih su postojali uvjerljivi dokazi i potvrđeno im je izuzeće.

Đokovićevi odvjetnici upućuju upravo na sve ove detalje u žalbi.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DI
Dijon
12:44 06.01.2022.

"Moja poruka je vrlo kratka, ovdje sam da obranim znanstvenu istinu. Cijeli život se bavim mRNA molekulama. Ja dobro znam da se one ugrađiju u genom i da su cjepiva na bazi mRNA vrlo opasna genska terapija i mogu izazivati tumorske bolesti i mijenjati genom naše djece" "Cijepljenje je molekularno tetoviranje i uništavanje budućih generacija. Svi koji vam govore drugačije nemaju pojma i nisu to studirali"

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:44 06.01.2022.

Istina je vrlo jednostavna i neugodna... Australije je pod tim ekstremnim globalistickim ljevicarima postala najveci koncentracijski logor u povijesti covjecanstva. Ne vjerujem da ti zlocinci imaju nesto posebno protiv Djokovica jer oni na isti nacin teroriziraju i vlastite gradjane. A Djokovic im je dobro dosao da pokazu svijetu kako se u fasistickoj zlocinackoj drzavi prema svima odnose isto, fasisti zele pokazati da su oni "pravedni i strogi"! Na zalost, niti jedan od tensaca nije ustao protiv ovog grubog krsenja ljudskih prava. Nikome izgleda nije ni palo na pamet da se povuce s turnira zbog ove tiranije i time posalje poruku i zlocincima koji provode ovaj teror i poslusnim saucesnicima i ovcama glineng mozga. Velika prilika u borbi protiv svjetskog neofasizma je propustena. Da je Austraian Open otkazan zbog bojkota igraca, i fasistima bi bilo jasnije da njhov zlocinacki plan nece ici bas tako glatko.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
13:00 06.01.2022.

Ovo miriše na osvetu austalske države zvog pokušaj proterivanja RIO TINTA iz Srbije