STALI UZ SRBINA

FOTO Građani stigli ispred hotela u kojem je zatvoren Đoković: "Oslobodite Novaxa!"

Foto: Reuters
1/9
06.01.2022.
u 09:58

Prema simbolima, većinom se radi o srpskim doseljenicima ili njihovim potomcima, ali ima i ostalih koji daju podršku srpskom tenisaču.

Novak Đoković premješten je u hotel za imigrante u Melbourneu i tamo će čekati odluku o deportaciji, koja neće stići prije ponedjeljka 10. siječnja, a podršku su mu došli pružiti deseci pristaša, većinom porijeklom iz Srbije.

Australske vlasti u hotelu Park s četiri zvjezdice drže imigrante koji su pokušali ilegalno ući u zemlju. Ili su pokušali uću bez da posjeduju valjane papire.

Foto: Reuters

Stanovnici Melbournea odlučili su mu ispred hotela pružiti podršku, a prema simbolima, čini se da je većina njih porijeklom iz Srbije. Ali, "ojačani" su prosvjednicima koji se općenito bune protiv načina na koji australske vlasti postupaju u ovakvim slučajevima.

 

 

 

Mogle su se pritom vidjeti i zanimljive poruke, od kojih se ističe jedna starije gospođe:

- Oslobodite Novaxa (eng. Free Novax)!

A protestor holds signs outside the Park Hotel, where Serbian tennis player Novak Djokovic is believed to be held, in Melbourne, Australia January 6, 2022. REUTERS/Sandra Sanders TPX IMAGES OF THE DAY REFILE - CORRECTING INFORMATION Photo: SANDRA SANDERS/REUTERS
Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS

Organizatori Australian Opena moraju znati najkasnije do utorka 11. siječnja može li Novak nastupiti na turniru jer je to krajnji rok kad mu moraju pronaći zamjenu.

Komentara 3

Avatar Fiume
Fiume
10:29 06.01.2022.

Inače, nekoliko tenisača je već ušlo bez vakcine. Izgleda da su pogodili za koju vizu treba aplicirati.

Avatar Joja
Joja
10:23 06.01.2022.

Koliko vidim mediji vise pisu zbog tzv fasisticke Australije koja ima svoja pravila i necepljenog balkanca. Da se je taj najbolji tenisac malo informirao kako u svijet do toga nebi doslo. Ili bi se cijepio ili ostao doma kao i ostali posteni necjepljeni koji su odlucili da se nece cijepit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije