SVE IDE PO PLANU

Organizatori zimskih olimpijskih igara uvjereni: Omikron ne predstavlja prijetnju

Foto:
Organizatori zimskih olimpijskih igara uvjereni: Omikron ne predstavlja prijetnju
12.01.2022.
u 23:59
Organizatori Igara zahtijevaju cijepljenje s dvije doze ili strogu trotjednu karantenu za svakog sudionika koji uđe na olimpijsko područje.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su pekinški olimpijski organizatori izrazili zabrinutost zbog porasta omikronskih infekcija u Kini, dikrektor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Pierre Ducrey izjavio da nova verzija koronavirusa ne predstavlja prijetnju Zimskim olimpijskim igrama koje će početi 4. veljače.

- Nema brige da će omikron utjecati na tijek Igara. Kina može napraviti veliki broj testova u vrlo kratkom vremenu, a broj sudionika na Igrama ne predstavljaju ugrozu za domaćina - rekao je direktor MOO-a Ducrey.

Organizatori Igara zahtijevaju cijepljenje s dvije doze ili strogu trotjednu karantenu za svakog sudionika koji uđe na olimpijsko područje.

Svi koji dođu u Kinu na Olimpijske igre morat će polagati niz testova, a sve akreditirane osobe, uključujući sportaše, dužnosnike, novinare i druge sudionike, morat će se testirati svakodnevno.

Nešto više od tri tjedna prije početka Igara u Pekingu, broj novozaraženih koronavirusom naglo se širi u Kini. U susjednom Tianjinu u srijedu je potvrđeno 137 infekcija novom verzijom virusa omikron, a vlasti su u toj milijunskoj metropoli već su najavile masovno testiranje svih stanovnika kako bi se spriječilo širenje virusa.

Prve infekcije omikronom potvrđene su i u sjevernoj kineskoj metropoli Dalian, a riječ je o dvojici studenata koji su prije toga bili u Tianjinu. I prije toga zaraze su potvrđene u gradu Anyangu, a i u tim slučajevima radilo se o ljudima koji su u grad došli iz Tianjina.

Kina se očito suočava s novim teškim testom svoje nulte politike koronavirusa, što znači ne samo masovno testiranje, već i ograničavanje kretanja stanovništva, strogu izolaciju i karantenu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.