KONFERENCIJSKA LIGA

Osijek se bori za Europu: 'Ne želimo biti sam u prolazu, već ostaviti trag'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Konferencija za medije NK Osijek povodom 2. pretkola UEFA Konferencijske lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Nogometaši Osijeka večernji trening odradili na Opus Areni
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo i Osijek sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
24.07.2024.
u 15:30
Stvarali smo momčad s jakim tehničkim kvalitetama, stvarajući uvjete da najbolji igrači ostvare pun potencijal. Na dobrom smo tragu da protivnicima bude muka što moraju doći na Opus
Pogledaj originalni članak

Osijek sutra otvara novu sezonu. U 20 sati u sklopu drugog pretkola Konferencijske lige dočekuje estonsku Levadiju. To će ujedno biti i debi Talijana Federica Coppitellija na klupi Osječana kad govorimo o službenim utakmicama.

"Poslije mjesec dana osjećam privrženost i očekujem podršku navijača sutra. Momčad je mlada i važno je da osjeti podršku. Nismo mogli napraviti više nego što smo uspjeli, radili smo non-stop. Moj debi? Već sam 15 godina trener, imam pokoju sijedu, navikao sam na proces i pritisak", kaže Coppitelli, a kapetan Vedran Jugović na to dodaje:

"Uložili smo velik trud da bismo ušli u Europu i zato ne želimo biti samo prolaznici, već ostaviti određeni trag. Uvjeren sam da ćemo imati dobru podršku sutra i na tragu toga ostvariti dobar rezultat".

GALERIJA Večernji u društvu olimpijaca stigao u Pariz. Pogledajte prizore s putovanja

Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz
Foto: VL
VL Pariz

Na pitanje o Osijekovim pripremama za početak sezone: "Teren će dati odgovor. Nabasali smo na možda jednog od najtežih protivnika u ovoj fazi jer Levadia igra jako dobro i bit će to teška utakmica", rekao je talijanski stručnjak.

"Stvarali smo momčad s jakim tehničkim kvalitetama, stvarajući uvjete da najbolji igrači ostvare pun potencijal. Stvarali smo ofenzivnu igru, brz protok lopte i ravnotežu u ofenzivnim pozicijama, organizaciju napada i obrane…", odgovorio je na pitanje o razlici između ovog i prošlosezonskog Osijeka. "Na dobrom smo tragu da protivnicima bude muka što moraju doći na Opus zbog nas i našeg načina igre!", dodao je Jugović.

VIDEO Rukometaši, stolnotenisači i vaterpolisti otputovali u Pariz

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar CUBE
CUBE
17:36 24.07.2024.

Kažu da je Partizan pun ko brod 🤓 dinamu pripada najviše zasluga, bili su neumorni svih 90 min