ZA ANTOLOGIJU

Otac i sin za povijest: LeBron je jedan od najvećih, ali Bronny ima ogroman problem

Foto: Kirby Lee/REUTERS
NBA: Los Angeles Lakers-Media Day
Foto: Kirby Lee/REUTERS
NBA: Los Angeles Lakers-Press Conference
07.10.2024.
u 13:06
Stručnjaci hvale njegovu agresivnost u obrani no njegove napadačke vještine su vrlo upitne pa je teško povjerovati bilo kome tko će vam reći da je pred njim blistava karijera
Pogledaj originalni članak

LeBron James i Bronny James ušli su u povijest kao prvi otac i sin koji su zaigrali za istu momčad u NBA utakmici a to je trajalo četiri minute i devet sekundi. Njihovi Los Angeles Lakersi izgubili su od Phoenix Sunsa (114:118) u natjecateljski beznačajnoj, predsezonskoj, utakmici iz koje se neće ništa pamtiti osim ove povijesne činjenice. I dok je tata James za svojih 16 minuta upisao 19 koševa, pet skokova i četiri asistencije, James junior se u svojih 13 minuta nije istaknuo. Štoviše, upisao je samo dva skoka, jedan promašaj iz igre (na očevo dodavanje za otvorenu tricu) i čak četiri izgubljene lopte (isto koliko i tata) što samo govori da je 20--godišnji Bronny na lopti vrlo deficitaran. Stručnjaci hvale njegovu agresivnost u obrani no njegove napadačke vještine su vrlo upitne pa je teško povjerovati bilo kome tko će vam reći da je pred njim blistava karijera.

Štoviše, mnogi će reći da Bronny nikad ne bi bio draftiran da nije sin slavnog oca kojem je njegov klub izašao u susret draftiravši mu sina (kao 55. ovoljetni izbor) kako bi mogli zaigrati zajedno. I ta želja se LeBronu ispunila u njegovoj 40. godini što će reći da je sina dobio s nepunih 20 godina. LeBron je upravo započeo svoju 22. sezonu pa je i to podatak po kojem će ostati rekorder a posljednjih godina je neprestano pričao da mu je zaigrati sa sinom velika želja:

- Kad smo u jednom trenutku u terenu stajali jedan pored rugoga zapitao sam se je li ovo "The Matrix" ili tako nešto. Nije izgledalo stvarno.

Foto: Brad Penner/REUTERS
NBA: Draft
Foto: Brad Penner/REUTERS
NBA: Draft
Foto: Brad Penner/REUTERS
NBA: Draft

Ono što Bronny ovog časa može jest činiti pritisak na igraču s loptom ali sudjelovati i u ostalim aspektima obrane o čemu govore i tri blokirana šuta u njegovom debiju za Lakerse protiv Minnestote (107:124) koji je tata LeBron gledao s tribina. Kao što je poznato, NBA ima povijest očeva i sinova ali nikad u istoj momčadi, pa čak niti na suprotnim stranama. Najpoznatiji očevi i sinovi su Dell odnosno Stephen i Seth Curry, Joe i Kobe Bryant, Rick i Brent Barry, Mychal i Klay Thompson, Tim i Tim Hardaway Junior, Bill i Luke Walton, Arvidas i Domantas Sabonis, Gary i Gary Payton II.

U preostalim ligama američkih profesionalnih liga, još je samo nekoliko primjera očeva i sinova u istoj momčadi. Prvi je to izveo slavni hokejaš Gordie Howe kada je sa svojih 50 godina, u jednom nižerazrednom klubu, zaigrao sa sinovima Martom i Martyjem. Preostala dva slučaja su iz bejzbola a činili su ih Tim Raines Senior i Tim Raines Junior odnosno Ken Griffey Senior i Ken Griffey Junior.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AS
asper
14:00 07.10.2024.

LeBron? Nije li on bio redoviti gost pedofilskih nasilnih orgija P. Diddija? Pravi uzor u svemu!

MA
majeltomoguce
13:34 07.10.2024.

Dečko uopće nema talenta i nije za NBA! LA ga je uzeo samo kako bi ispunio želju tate i dobio tatu do još odigra jednu sezonu - ništa drugo. Druge godine tata odlazi u mirovinu, a mali će u g-ligu i onda tko zna gdje. LeBron je jedan narcisoidan tip, lik je zaljubljen u samoga sebe i samo misli na promociju i to da je u centru pažnje. Jedva čekam da ode!