NAVIJAČI ISPUNILI OČEKIVANJA

'Ovo je jedna tužna priča za Timişoaru i Rumunjsku'

Foto: www.prosport.ro
'Ovo je jedna tužna priča za Timişoaru i Rumunjsku'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
02.10.2009.
u 09:59
Gostovanje Dinama u Temišvaru domaćini neće pamtiti po dobru. Osim što su poraženi 0:3, svoj ''pečat'' sportskom danu dali su i navijači, kako rumunjski tako i hrvatski.
Pogledaj originalni članak

Metež po ulicama i trgovima te na stadionu zaokupio je više pozornosti nego utakmica. Težih posljedica, srećom, nije bilo, ali ni tisuću specijalaca na kraju nisu bili dovoljna preventiva huliganima.

- Utakmica je odigrana, no je li se nogomet doista osjećao ''u zraku''? Koji je smisao fair play zastava povješanih po stadionu kada se ljudi po ulicama kolju u ime ''hrabrosti''? - pitaju se rumunjski novinari.

Sukobi su se dogodili na nekoliko lokacija, a najgora su bila dva u samom centru grada. Tučnjava rumunjskih navijača i BBB-a trajala je 40 minuta sve dok snagama reda i mira nije došlo pojačanje u vidu kombija i kamiona kojima su odveli izgrednike.

Sve je eskaliralo na stadionu gdje su navijači Dinama dočekani povicima ''Srbija, Srbija''. Bila je to sasvim dovoljna provokacija da se probije zaštitna ograda i krene u ''napad''. Na trenutak se odigravanje utakmice činilo upitnim, no policija je brzo reagirala.

- Koji je smisao poštivanja protivnika kada se klubovi i navijači međusobno ne poštuju? Tužna je ovo priča za Timişoaru i Rumunjsku - stoji u tekstu.

Tamošnja policija izvijestila je kako su se nakon utakmice neredi nastavili na ulicama grada. Tada je uhićeno 117 hrvatskih te 14 rumunjskih navijača. Deset osoba je ozlijeđeno uključujući jednog policajca.

Bad Blue Boysi ispraćeni su nakon utakmice sve do mađarske granice, a konačan broj uhićenih i ozlijeđenih još nije poznat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

FM
Farma Mouse
18:06 02.10.2009.

ma kaj ste svi protiv boysa ,,,,da ste se vi nasli tamo medu cetnicima jer bi se branili????\'sjetimo se rata kaj su ti isti cetnici klali u ime te srbije..i sad kao pobijegli su poslje rata sto dalje od tog rata u rumunjsku cetnici gadni i tam nas provocirate..sramota niko ne gleda uzrok problema provokaciju samo svi udri po boysima..svaki boys ce stat protiv udruzenog srbina i rumunja nije im to srbija da vicu srbija....i neigra srbija.....i zato ne ser...te gluposti ....naprijed boysi trebali ste ih jace pocetnicki provokatori gadni !

SM
smjeskoh
16:13 02.10.2009.

Nije ovo nikakva reakcija, to je naprosto kretenizam ljudskih nula koji se ne mogu dokazati ni na jednom polju života osim u onome što zna svatko - glupim makljažama. Dno dna, mulj, izrodi ljudskog društva. Da se glupi Srbin rodio kao Hrvat, ili glupi Hrvat kao Srbin, opet bi bili budale, glupani, korov, izmet. Biti ponosni pripadnik nekog naroda znači ponašati se civilizirano i promovirati kulturu, a ne snagu mišića. Pa i pitbull se zna tući, majku mu, nije za to potrebna nikakva pamet.

Avatar onix
onix
13:57 02.10.2009.

Temisvar nije Beograd, ali vam je to nije smetalo ...jel??? sramota!!! prava demonstracija civilizovanih harvata! samo napred! Zivela Sarbija! potpisuje: rumunka