U KRANJČEVIĆEVOJ

Rijeka otvara kolo protiv Slavena, Đalović: Zaustavili su nas u utrci za naslov, to nam je motiv

Rijeka: Konferencija trenera Rijeke Radomira Đalovića
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
18.10.2024.
u 16:44

– U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako i treniramo. Željeli smo pobijediti i protiv Hajduka i protiv Slaven Belupa. Ovaj klub naviknut je tako igrati i to prihvaćamo. Imamo imperativ, ali to je nogomet, moramo trenirati još bolje i onda će doći rezultati.

Nakon reprezentativne stanke u nogometni raspored vraćaju se utakmice HNL-a, a 10. kolo otvaraju Lokomotiva i Rijeka u Kranjčevićevoj (18 sati). Susret je to dviju momčadi koje su na suprotnim stranama prvenstvene tablice. Riječani se drže za vrh i drugo mjesto, a Lokosi su s 11 bodova manje predzadnji. No u kvarnerskom taboru vrlo su oprezni u najavi. Trener Radomir Đalović naglašava:

– Dva tjedna dobro smo radili i trenirali, spremali se za ovu utakmicu i ono što nas čeka u nastavku prvenstva. Imali smo određenih problema s ozlijeđenim igračima, sada smo prvi put kompletni na treningu nakon povratka reprezentativaca. Čeka nas težak dvoboj, kao što se zna tamo smo i na prošlom prvenstvu posustali kad smo bili u naletu za osvajanje naslova. Lokomotiva nas je zaustavila i to nam mora biti još veći motiv. I u Kupu smo imali tešku utakmicu. Očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu te da osvojimo tri boda – kaže Đalović, koji se osvrće na protivnika:

– Oni imaju konstantu vođenja, trenera koji je dugo tamo, ta je momčad spoj mladosti i iskustva. Tu su Čop, Leovac, odlični Goričan... Puno im je igrača otišlo i sigurno im treba malo vremena da se još bolje poslože. Pobijedili su Goricu u zadnjoj utakmici 2:0 i imaju kvalitetu. Analizirali smo ih, gledali njihove utakmice, igraju agresivno i dolaze u završnicu s puno igrača. Opasni su i nadam se da ćemo ih onemogućiti u nekim velikim prilikama – kaže strateg riječke momčadi koji je tijekom stanke odigrao dvije prijateljske utakmice. Rijeka je u njima pobijedila Halubjan (2:0) te Koper (4:1). Pokazali su ti susreti dobar smjer, ali cilj ove momčadi je samo jedan.

– U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako i treniramo. Željeli smo pobijediti i protiv Hajduka i protiv Slaven Belupa. Ovaj klub naviknut je tako igrati i to prihvaćamo. Imamo imperativ, ali to je nogomet, moramo trenirati još bolje i onda će doći rezultati.

Lindon Selahi i Bruno Goda trebali bi biti ponovno važan dio Rijeke u nastavku borbe za prvenstvo i kup.

– Selahi se vratio dobro i u stanci je dobro trenirao. Goda je na prošlom prvenstvu bio odličan i mi ga takvog trebamo. Radi odlično i sigurno će u skorije vrijeme dobiti priliku.

>> Najbolji strijelci u povijesti Hrvatske

Rijeka: Konferencija trenera Rijeke Radomira Đalovića
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije