PROTIV SEVILLE

Ovo je sastav s kojim bi Kopić mogao napasti Sevillu: Petković će opet dobiti povjerenje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Seville
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša Seville na Maksimiru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Seville
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Seville
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša Dinama uoči sutrašnje utakmice protiv Seville
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Izbor najboljih fotografija 2019., rujan
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Manchester City bio je bolji od Dinama, a u osminu finala Lige prvaka ide talijanska Atalanta
24.02.2022.
u 08:00
Dinamo večeras u 18.45 sati u Maksimiru igra uzvratni susret Europske lige sa Sevillom
Pogledaj originalni članak

Dinamov gard pokazuje da ne razmišlja o tome da mu je današnja utakmica sa Sevillom posljednja europska u ovoj sezoni.

Očito je jako važna i treneru plavih Željku Kopiću, jer postao je nervozan kada je netko pogrešno razumio da mu je važnija utakmica s Osijekom od ove večerašnje.

Populizam ‘stručnjaka’

– Kada sam ja to rekao, kada? – uzvratio je Kopić i dodao:

– Rekao sam da nam je uvijek prva utakmica u fokusu, a prva je Sevilla. Kako bih mogao reći da je neka druga utakmica važnija?

U tu večerašnju utakmicu Kopić ulazi s dosta briga, znalo se da neće moći igrati Arijan Ademi i Luka Ivanušec, standardni članovi udarnih jedanaest, no nema ni Perića, nije se oporavio ni Andrić, a ostao je bez još jednog stopera, Lauritsen se ne osjeća dobro i ne kandidira.

– Bez obzira na to, svi ostali su na raspolaganju i motivirani da odigramo dobro, da se predstavimo na pravi način te dođemo do željenog rezultata. Sretni smo i zadovoljni što je veliko zanimanje za utakmicu, što su ulaznice rasprodane pa uz pomoć navijača, koji će nam biti vjetar u leđa, želimo odigrati pravu utakmicu. Bespredmetno je razgovarati o kvaliteti Ademija i Ivanušeca, svaki trener ima svoju viziju igre, zna što mu je bitno u postulatima i načinu igre, primjerice mehanizmima kako otvaramo napad i kako idemo u završnicu.

Ne znači da Dinamo bez Ademija i Ivanušeca nema kvalitetu, svi su naši igrači kvalitetni. Ali, i mi unutar svoje ideje imamo idealnih 11, a tu su njih dvojica nositelji kvalitete, energije i garda na terenu pa nam prilično nedostaju. Uvijek sam govorio da vjerujem igračima, imamo mlade koji se trebaju dokazati, ovo su situacije za njih.

Već dulje vrijeme čeka se da Bruno Petković odigra pravu utakmicu, jasno je da nije u formi.

– Naglasio bih kako je on sam svjestan da ne igra dobro, da nije u optimalnom izdanju. Stvarno puno radi na sebi, nije mu lako, tolika količina kritika nije jednostavna, a kritiziraju ga svi, znani i neznani. Znamo da je Bruno klubu dao jako puno, svi smo mu podrška i vjerujemo u njega. Svjestan je da se ne može živjeti od prošlosti, da to pripada povijesti, ali napravit će sve da bi se vratio izdanju u kakvom ga svi skupa želimo gledati – kazao je Kopić, koji nije otkrio ni svoj sastav, ni hoće li Petković biti starter ni hoće li možda Emreli dobiti priliku.

– Emreli je došao nakon što je dugo bio bez treninga, a njegov se dolazak k nama odužio.

U Sevilli se vidjelo da nije u pravoj natjecateljskoj formi, a nikada nije idealna varijanta kad igrač treba dolaziti u formu tijekom natjecateljskog perioda. Postupno ćemo ga uvoditi i vjerujemo da će nam brzo donijeti nešto na terenu.

Kopić je ostao bez dva stopera, a u posljednje vrijeme igra s trojicom, dakle, nekakvih alternativnih kadrovskih rješenja baš i nema, možda je razmišljao o tome da se vrati igri s četvoricom u zadnjoj liniji, gdje bi mu trebala samo dva stopera.

– Razmišljam ja o svemu, a vidim da svi komentiraju što bi bilo kada bih imao jednog igrača više u veznom redu, ma bravo. Ili, kada bih spustio jednog napadača, opet bi imao veznjaka više, ma bravo. To je toliko paušalno i nije utemeljeno na analitici, nema tu kvalitetne analize. Pogledao sam velik broj Sevillinih utakmica, znam njihove dobre i loše strane. O. K., to nije novinarski posao, ali kad slušam stručne komentatore ili nogometne analitičare, kod njih više vidim populizam i samopromociju nego kvalitetnu analizu – odgovorio nam je Kopić.

Franjić: Protiv lokosa nije išlo

Dinamo nakon Seville ide u goste Osijeku, bit će to nova velika utakmica u nikad neizvjesnijem prvenstvu.

– Odigrali smo u Sevilli jako dobro, ali nismo uspjeli izvući pozitivniji rezultat. Pokušat ćemo ispraviti stvari i osigurati prolazak dalje.

Nama igračima svaka je sljedeća utakmica najbitnija. I danas želimo odigrati što bolje, a poslije toga ćemo se fokusirati na Osijek, ligašku utakmicu. O tome ćemo razgovarati nakon Seville, ali potrošnja u Europi je velika, vidjeli ste protiv lokosa da smo pokušavali sve, ali nije išlo, nismo bili pravi i ne trebamo bježati od odgovornosti. Sad se treba fokusirati na Sevillu, a u HNL-u je sve i dalje u našim rukama. Nastojat ćemo i dalje sve imati pod kontrolom, ići po naslov prvaka – kazao je Bartol Franjić, po vokaciji zadnji vezni, ali u posljednje vrijeme jedan od trojice stopera u Kopićevu sustavu te nema sumnje da će protiv jake Seville i danas imati puno posla.

MOGUĆI SASTAVI:

DINAMO 3-4-1-2: Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Ristovski, Mišić, Gojak, Bočkaj - Tolić - Petković - Oršić

SEVILLA 4-3-3: Bono - Navas, Kounde, Carlos, Acuna - Jordan, Fernando, Rakitić - Ocampos, Rafa Mir,  En-Nesyri

TRENING PRED UTAKMICU

FOTO Pogledajte atmosferu na Maksimiru: Dinamovci sjajno raspoloženi, Rakitić se vratio 'kući'

Zbog ozljeda za dvoboj protiv šesterostrukog osvajača Europske lige neće konkurirati dvojica ponajboljih veznjaka, kapetan Arijan Ademi te hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, a i posljednja linija obrane bit će oslabljena neigranjem Dine Perića, koji je već neko vrijeme ozlijeđen te pouzdanog Danca Rasmusa Lauritsena koji je bolestan. Za utakmicu ne konkurira niti napadač Komnen Andrić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.