OLA ima čak 19 bivših i sadašnjih suigrača U JAR-U

Ovo je SP Olićevih prijatelja

Foto: Pixsell
Ovo je SP Olićevih prijatelja
09.06.2010.
u 20:11
Hrvatska liga nema niti jednoga igrača u JAR-u, srbijanska i slovenska po dvojicu, a izraelska čak šest.
Pogledaj originalni članak

Otpadanjem Čileanca Pedra Moralesa, hrvatska liga izgubila je jedinu nadu da će neki njezin predstavnik nastupiti na SP-u. Ne računamo li turnir u Americi 1994. godine, uoči kojega se Hrvatska nije natjecala u kvalifikacijama, ovo je prvi put da Prva HNL nema niti jednoga igrača na SP-u.

Kako je Prva HNL godinama slabjela, tako je i opadao broj reprezentativaca na SP-u. Prije 12 godina u Francuskoj bilo ih je čak osam, a u Japanu 2002. i Njemačkoj 2006. godine samo po četiri. Posljednji izbornik, Zlatko Kranjčar, vodio je svoga sina Niku te Stipu Pletikosu iz Hajduka, a iz Dinama Luku Modrića i Ivana Bošnjaka.

Duduova desetorica

Ipak, da baš potpuno ne dotučemo ovu ligu mulja i prljavština, podsjećamo da će u njoj u sljedećoj sezoni ipak zaigrati tri muzejska primjerka s nastupima na SP-u, sva trojica u Dinamu: Tomislav Butina, Dario Šimić i Argentinac Leandro Cufré.

Za usporedbu, slovenska liga imat će dvojicu igrača na SP-u, obojicu iz Maribora, srbijanska liga ima po jednoga iz Partizana i Vojvodine, ciparska jednoga iz Omonije, a izraelska liga, iako Izrael ne igra na SP-u, ima u Južnoj Africi igrače iz čak šest klubova: sva tri nigerijska vratara te po jednoga reprezentativca JAR-a, Bjelokosne Obale i Slovenije.

Natjecanje u Južnoj Africi moglo bi se nazvati i SP-om Olićevih prijatelja, jer naš reprezentativac ondje ima čak 19 bivših ili sadašnjih suigrača! Samo iz Bayerna dolazi ih jedanaest! Na žalost, Olić će ih, na vrhuncu karijere, gledati na TV-u.

Barca i Chelsea po 13

Eduardo da Silva iz Arsenala te Modrić i Ćorluka iz Tottenhama imaju po desetoricu suigrača na SP-u, a Niko Kranjčar i još šestoricu bivših iz Portsmoutha. Zanimljivo je da klub kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, ukrajinski prvak Šahtar, nema niti jednoga igrača na SP-u, dok kijevski Dinamo ima samo dvojicu!

Od klubova, najviše igrača imat će Barcelona i Chelsea, po 13, Liverpool ih ima 12, po 10 europski prvak Inter, Real, Arsenal i Panathinaikos, a po devet Juventus, Ajax i njemački Wolfsburg.

Od 32 reprezentacije na SP-u, samo su Njemačka, Italija i Engleska bez igrača iz stranih liga, a po jednoga igrača koji igra izvan domovine imaju Španjolska i Sjeverna Koreja.

Najviše stranaca u reprezentaciji ima Nigerija, svih 23 igraju u klubovima izvan domovine, dok Bjelokosna Obala i Kamerun imaju po 22 igrača izvan domaće lige.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TH
therektor
10:13 10.06.2010.

\"...a po jednoga igrača koji igra izvan domovine imaju Španjolska...\" Španjolska ima najmanje trojicu koji igraju izvan Španjolske - Torres, Reina i Fabregas. Evo, ja se ispričavam za sebe ako ima još koji, ova trojica su mi odmah pali napamet. Ne bih htio provjeravati istinitost ostalih podataka, nema smisla, ali to što vi to ne radite se savršeno uklapa u sliku o hrvatskom sportskom novinarstvu. Nažalost, ljudi moji

PH
Pro-harac
12:45 10.06.2010.

Ma ja nemam pojma!!