LIJEPA PRIČA

Ovo je žena koja je ispisala povijest NHL-a. Amerikanci su poludjeli za prvom trenericom ikada

Foto: NHL Network
Ovo je žena koja je ispisala povijest NHL-a. Amerikanci su poludjeli za prvom trenericom ikada
11.10.2024.
u 14:27
Prije svog trenerskog puta, Jessica Campbell bila je poznata hokejašica. Kao napadačica igrala je za Calgary Inferno u Kanadskoj ženskoj hokejaškoj ligi (CWHL), također je predstavljala Kanadu na međunarodnoj sceni, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja.
Pogledaj originalni članak

Jessica Campbell upisala se u povijest hokeja na ledu kao prva žena koja je kao trener koja je vodila utakmicu u NHL-u. Inače je bila pomoćna trenerica Seattle Krakena, a debitirala je tijekom otvaranja NHL sezone protiv St. Louis Bluesa 8. listopada. Iako je Seatlle izgubio 3:2, ovaj događaj ostat će zapamćen kao značajna prekretnica u evoluciji sporta, probijanje leda u sportu u kojem dominiraju muškarci.

Nakon svoje prve utakmice, Campbell se osvrnula na značaj svoje uloge, izjavivši: 'Za mene je to samo normalan dan.'

- Mislim da trenutak koji vodi do utakmice i stajanje na klupu... stvarno ću pokušati poštovati ono što jest, jer znam, i definitivno razumijem da je veličina i važnost ovog trenutka stvarno važna za našu igru.

Prije svog trenerskog puta, Jessica Campbell bila je poznata hokejašica. Kao napadačica igrala je za Calgary Inferno u Kanadskoj ženskoj hokejaškoj ligi (CWHL), također je predstavljala Kanadu na međunarodnoj sceni, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja. Njezino iskustvo na ledu postavilo je čvrste temelje za njezin prelazak u trenerski posao, gdje je od tada pokazala izvanredne vještine vođenja i razvoja.

VEZANI ČLANCI:

Nakon igračkih dana, svoj put je započela kao pomoćna trenerica ženske U18 reprezentacije, gdje je odigrala ključnu ulogu u razvoju mladih talenata. Zatim je stekla međunarodno iskustvo trenirajući u Švedskoj s Malmö Redhawksima i radila kao pomoćni trener za mušku reprezentaciju u Njemačkoj i Nürnberg Ice Tigers. Campbell je zatim ispisala povijest u Američkoj hokejaškoj ligi (AHL) kao prva žena trenerica s Coachella Valley Firebirdsima od 2022. do 2024., što ju je na kraju dovelo do NHL-a.

Osvrćući se na svoju ulogu, Campbell je rekla: 'Pokreće me svaki dan sama spoznaja da sam dio nečeg puno većeg od mene same i mog posla i treniranja. Godina koja je pred nama bit će jako zabavna.'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.