HAJDUk se bori za naslov prvaka Europe

'Ovo nije normalno!' Europski mediji dive se navijačima Hajduka, Talijani kažu: Rezultat nije realan

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
'Ovo nije normalno!' Europski mediji dive se navijačima Hajduka, Talijani kažu: Rezultat nije realan
21.04.2023.
u 20:46
Stižu prve reakcije nakon plasmana Hajduka u finale juniorske Lige prvaka.
Pogledaj originalni članak

San Rossonera završava nadomak cilja. Abateov Milan se borio i pokušavao, ali je izgubio od Hajduka u polufinalu juniorske Lige prvaka 3:1. Trojac s potpisom Vrcić, Pukstaš i Hrgović poslao je Hrvate u finale, izvještava nakon pobjede Hajdukovih juniora protiv Milana (3:1) najtiražniji sportski dnevnik Europe, Gazzetta dello sport, o prekinutom snu juniora slavnog Milana.
No jedan san, o naslovu prvaka Europe još je živ, iako su u njega vjerovali samo najluđi, među njima i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. Ostala je još jedna prepreka, utakmica s AZ-om u ponedjeljak. 

Talijanski list navodi da konačni rezultat nije mjerilo prave snage.

- Završilo je 3:1, ali to nije realan rezultat. Treba pohvaliti momčad trenera Abatea i njegove igrače koji su se borili do kraja i nisu odustajali. U 83. minuti su zabili i počasni gol, ali nije bilo vremena za više od toga. Hajduk je u finalu nošen podrškom od 17 tisuća navijača, dodaje Gazzetta.

Hajdukovi navijači opet su zadivili Europu, napunili su stadion i počeli s pjesmom satima prije utakmice, a scene slavlja nakon pobjede dugo će se prepričavati. 

Zahvalu im je uputila i Uefa, koja je na svojim stranicama objavila fotografiju punih tribina uz poruku kako je atmosfera i podrška na visokom nivou dok je specijalizirani portal Football Report oduševljeno izvijestio i invaziji Torcide na Švicarsku. 

'Ovo baš i nije normalno za juniorsku Ligu prvaka, još ne vjerujemo da su navijači Hajduka napunili pola stadiona", objavljeno je na Twitteru Footbal Reporta. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

AC
accusator
21:56 21.04.2023.

I jos jednom bravo, brrraaavooo 'hajdučka dico'! Pobjedu i u finalu od srca vam želi dinamovac. Jedna je Hrvatska, samo je jedan dom!

BL
blackeder2022
21:39 21.04.2023.

Hajduk je dokaz da se dobrom selekcijom domaćih igraća može stvoriti dobra momčad bez previše "uvoznih" igrača.Koliko je "talijana" igralo za "Milan" a koliko je hrvata igralo za "Hajduk"?E u tome je bit!Kod jednih je motiv iskljućivo novac a privrženost dresu i grbu je na drugom mjestu,a kod drugih je dres i grb na prvom mjestu a novac na drugom mjestu.U tom grmu leži zec.No ipak ono tragićno u ovoj idili je da od ove ekipe dogodine neće ostati ništa jer će ih ostali klubovi očerupati do "kože" tako da neće većinom preći u seniore i nastaviti ovu idilu.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
22:25 21.04.2023.

Idemo ispisati povijest !