TUŽBA VODSTVA

Panika na Etihadu: Manchester City optužen za kršenje pravila, prijeti im izbacivanje iz Premierlige

Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
Panika na Etihadu: Manchester City optužen za kršenje pravila, prijeti im izbacivanje iz Premierlige
07.02.2023.
u 07:00
Aktualnog prvaka Engleske tereti se za kršenje financijskih pravila u razdoblju od 2009. do 2018. godine. Postoji jedan scenarij prema kojem bi titule umjesto Citya dobili veliki rivali United i Liverpool...
Pogledaj originalni članak

Vodstvo Premierlige podnijelo je tužbu protiv jednog od najuspješnijih engleskih nogometnih klubova u posljednjih desetak godina, Manchester Cityja. Tužitelji klub terete za više od sto primjera kršenja financijskih pravila. Aktualnog prvaka tereti se za kršenje uglavnom financijskih pravila, i to u razdoblju od 2009. do 2018. godine.

Times ističe da je takvo što nezabilježeno u povijesti nogometa.

- Bude li Cityju dokazana krivnja, prijeti mu oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz lige.

BBC podsjeća da je prije tri godine Uefa kaznila klub dvogodišnjom zabranom igranja europskih kupova i s još 30 milijuna eura zbog “ozbiljnog kršenja” financijskog fair playa od 2012. do 2016., ali je Visoki sportski sud (CAS) u Lausanni srušio tu presudu, poštedio klub izbacivanja iz Europe te mu smanjio kaznu na 10 milijuna eura. Izgleda da se engleski velikan ponovno igra s vatrom.

No, sada su stvari drukčije, nova optužnica obuhvaća dvostruko dulje razdoblje i čak 100 slučajeva kršenja financijskih pravila, a klubu prijeti više različitih teških kazna. Oduzimanje bodova bila bi najblaža kazna.

Podsjetimo, Manchester City je s 45 bodova trenutačno drugi na prvenstvenoj ljestvici, a vodeći Arsenal ima 50 bodova. No bude li City sankcioniran, može zaboraviti na utrku za naslov prvaka. Na Etihadu stoga imaju razloga za strah.

Standings provided by Sofascore

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.