31.01.2023. u 23:47
Pred nama je posljednji dan prijelaznog roka u najvećim europskim nogometnim ligama. Pratimo uživo što se događa na tržištu, a najveći transferi nerijetko se odrađuju u posljednjim satima prijelaznog roka.

Ključni događaji:

Samo ključni događaji
ZIYECH U PSG

PSG je u finišu prijelaznog roka dogovorio pojačanje, stigao je Hakim Ziyech, javlja stručnjak za transfere i novinar Fabrizio Romano.

Ziyech, 29-godišnji marokanski nogometaš kojeg je Chelsea 2020. godine platio Ajaxu 40 milijuna eura, bio je u drugom planu kod menadžera Grahama Pottera i ove sezone je skupio samo 610 minuta te je htio promijeniti klub.

NAVAS U ENGLESKOJ

Golman francuskog PSG-a Keylor Navas stigao je na posudbu do kraja sezone u redove Premierligaša Nottingham Foresta. Iskusni Kostarikanac izgubio je mjesto u francuskom prvaku i sada će u kultnom engleskom klubu tražiti svoje minute. 

FERNANDEZ U CHELSEAJU

Cijeli se zadnji dan prijelaznog roka čekala ta informacija, a sad ju je otkrio Fabrizio Romano. Argentinac Enzo Fernandez dogovorio je sve s engleskim Chelseajem, Benfica ga je pristala pustiti za 120 milijuna eura i to u ovom prijelaznom roku.

 

Sad se čeka rješavanje dokumentacije i nada za 'bluese' da će stići sve napraviti do ponoći.

OSJEČANIN U ROMI

16-godišnji talentirani igrač Osijeka Sergej Levak odlazi na posudbu u Romu do kraja ove sezone. Bijelo-plavi bi trebali zaraditi 700 tisuća eura dok ga Roma može otkupiti za milijun i pol eura. 

PREGOVORI ZA ENZA

Enzo Fernandez još uvijek nije član Chelseaja jer se ne mogu dogovoriti s Benficom oko transfera vrijednog 120 milijuna eura. Sky Sports javlja da Chelsea želi platiti šest rata u pet godina, dok Benfica želi tri rate u dvije godine.

HAZARD U PSV

Napadač Borussije Dortmund i mlađi brat Edena, Thorgan Hazard, odlazi u PSV Eindhoven na posudbu.

 

NOVI IGRAČ NA POLJUDU?

Hajduk prema navodima talijanskog novinara pregovara s nekadašnjim članom Schalkea i Atalante, više o tome OVDJE

UNITED DOVEO SABITZERA

Manchester United uskoro će potpisati ugovor s austrijskim veznjakom Marcelom Sabitzerom, javlja Fabrizio Romano. Sklopljen je dogovor o posudbi bez mogućnosti otkupa ugovora, najkasnije do ponoći klub bi trebao dogovoriti osobne uvjete sa igračem Bayerna. 

VITINHA U MARSEILLEU

22-godišnji portugalski napadač Vitinha, uskoro će potpisati za Marseille. Fabrizio Romano,  objavio je fotografiju Vitinhe s leta za Marseille i klub koji vodi hrvatski trener Igor Tudor. Marseille bi trebao Bragi platiti 32 milijuna eura čime bi srušio rekord Dmitrija Payeta koji je West Hamu plaćen 29 milijuna eura. 

 

PAVLOVIĆ NAPUSTIO RIJEKU

32-godišnji stoper Mateo Pavlović otišao je u francuski Saint-Étienne. Pavlović je ljetos stigao na Rujevicu iz francuskog Amiensa ali nije potvrdio status pojačanja. Sada će pokušati pomoći najtrofejnijem francuskom klubu (10 naslova državnog prvaka).

 

Prošle sezone ispali su iz Ligue 1, sada se nalaze na predzadnjem mjestu u drugoj ligi i nadaju se da će im dolazak Pavlovića pomoći u očuvanju drugoligaškog statusa. 

ORŠIĆ DOBIVA KONKURENTA

Mislav Oršić sigurno nije zamislio ovak početak u novom klubu Southamptonu. Mediji i trener Jones nisu oduševljeni njegovim učinkom na terenu, pa je klub odlučio posegnuti za još jednim igračem.

 

Radi se o 20-godišnjem Kamaldeenu Sulemanu, lijevom krilu Rennesa, u kojem igra Lovre Majer. Ganski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, no Francuzi ga ne žele pustiti ispod 20 milijuna. 

SOSA U NOVI KLUB?

Hrvatski reprezentativni branič Borna Sosa mogao bi u završnici prijelaznog roka otići iz Stuttgarta, više o tome OVDJE

Menadžer crvenih vragova Erik ten Hag želi dovesti Bayernovog Marcela Sabitzera koji je preko svojih agenata poručio Manchester Unitedu da bi se rado pridružio, tvrdi Fabrizio Romano.

U tijeku su pregovori, Sabitzer danas nije trenirao s momčadi u iščekivanju transfera. Austrijski veznjak bi trebao biti zamjena za Christiana Eriksena kojeg zbog ozljede neće biti do kraja travnja.

LYON ŽELI BAKAYOKA

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Liga petice francuski Lyon želi dovesti zadnjeg veznog Tiemouea Bakayoka. Trenutno se nalazi na posudbi u Milanu, francuski prvoligaš trenutno pregovara s matičnim klubom Chelseajem. 

ENZO PREMA CHELSEAJU

Fabrizio Romano javlja kako nije propao dogovor između Benfice i Chelseaja, argentinski veznjak Enzo Fernandez ipak bi mogao put Stamford Brigdea, nagađa se kako bi mogao pasti rekord Premiershipa po pitanju odštete. 

IVAN DELIĆ U SERIE B

Bivši napadač Hajduka Ivan Delić otišao je na posudbu iz Šibenika u talijanskog drugoligaša Cosenzu, koja se nalazi na zadnjem mjestu Serie B. Delić je momčadi sa Šubićevca bio najraspoloženiji pojedinac s po tri gola i tri asistencije u prvom dijelu sezone. Dakle, Narančasti sada do kraja prijelaznog roka moraju dovesti novog napadača. 

ŠIBENIK VRATIO TRENERA

Damir Čanadi prije četiri je mjeseca napustio klupu HNK Šibenika, da bi se danas ponovno vratio. Neobičan potez kluba, a razlog je promjena vlasti na Šubićevcu, koja je ujedno smijenila dosadašnjeg trenera Marija Cvitanovića

 

Više pročitajte OVDJE

THAUVIN POJAČAO UDINESE

Florian Thauvin (30) bio je dio zlatne francuske reprezentacije koja je 2018. u finalu u Rusiji porazila Hrvatsku. Doduše, na turniru nije igrao, odigrao je samo minutu protiv Argentine u četvrfinalu. Isti igrač danas ima novi klub. Potpisao je za Udinese, napustivši meksički Tigres bez odštete. 

BALANTA POSUĐEN SCHALKEU

Eder Balanta do kraja će sezone na posudbi igrati za Schalke. Club Brugge nije imao ništa protiv toga da se njihov stoper, inače kolumbijski reprezentativac, pridruži bundesligašu koji je na tablici posljednji i slijedi mu grčevita borba za ostanak.

HALILOVIĆ OTIŠAO IZ RIJEKE

Alen Halilović (26) raskinuo je ugovor s Rijekom i tako nastavlja lutati u potrazi za sredinom u kojoj će proigrati. Prošlo je već deset godina otkako je debitirao za Dinamo, a u ljeto 2014. potpisao za Barcelonu. Očekivanja su bila toliko velika da su ga nazivali novim Messijem...

 

Više pročitajte OVDJE

LLORENTE U ROMI

Diego Llorente, bivši stoper Real Madrida, iz Leeds Uniteda odlazi na posudbu u Romu. Talijani će njegov ugovor moći otkupiti za 18 milijuna eura.

 

Llorente je igrao još za Malagu i Real Sociedad, a vlasnik je 10 nastupa za reprezentaciju Španjolske. 

 

LEAO NAPUŠTA MILAN?

 

Talijanski mediji, a pogotovo La Gazzetta dello Sport, navode kako je moguć skorašnji razlaz između aktualnog talijanskog prvaka Milana i njegove velike zvijezde, portugalskog nogometaša Rafaela Leaa.

 

Portugalski 23-godišnji reprezentativac, koji je od 2019. godine u Milanu, prošle je sezone bio najbolji igrač na klupskom putu prema naslovu prvaka. Aktualni ugovor Rafael Leao imao do lipnja 2024. godine i čelništvo Milana ga je već dosad pokušalo produljiti.

 

No, talijanski mediji pišu kako su pregovori bili vrlo skromni te da je nedavno došlo i do svađe na sastanku kojeg je Portugalac imao s klupskom legendom Paolom Maldinijem.

 

Milan je, navodno, ponudio novi dugogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura po sezoni, ali Rafael Leao je prvenstveno nezadovoljan otkupnom klauzulom koja stoji u ugovoru. Ona je trenutačno postavljena na čak 150 milijuna eura, a igrač i njegov agent traže barem dvostruko manje.

 

Već ranije se ovaj igrač dovodio u kontekst potencijalnog odlaska u Barcelonu, a s obzirom na njegove sjajne igre prošle te djelomično ove sezone broj kupaca je trenutačno sigurno mnogo širi.

 

Milan je trenutačno tek peti na ljestvici talijanske Serie A, dok ga u osmini finala Lige prvaka očekuju dvije utakmice protiv Tottenhama. U Serie A ove sezone Rafael Leao je postigao osam pogodaka te je prvi klupski strijelac.

BAYERN DOVEO CANCELA

Hoće li Josip Stanišić ostati bez minutaže u Bayernu? Bavarci su, naime, doveli Portugalca Joaa Cancela koji iz Manchester Cityja stiže na posudbu s opcijom otkupa za 70 milijuna eura.

 

Navedenu poziciju u kadru od zdravih igrača pokriva i Benjamin Pavard, a mora se priznati, obojicu se cijeni više od Stanišića...

 

Više pročitajte OVDJE

 

MONTIER U LEEDSU

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka Leeds United je iz Servettea doveo 18-godišnjeg portugalskog braniča Dioga Monteira koji je potpisao ugovor na tri i pol godine.

 

Monteiro je debitirao za Servette sa 16 godina, postavši treći najmlađi igrač koji je nastupio u švicarskoj Super ligi.

 

Klub je promijenio i 19-godišnji brazilskli krilni napadač Marquinhos kojeg je Arsenal posudio u Norwich City.

 

Marquinhos je u Arsenal stigao u lipnju prošle godine iz Sao Paula i u dresu "Topnika" upisao je samo šest nastupa.

GIL U SEVILLI

Španjolski veznjak Bryan Gil (21) napustio je Tottenham i do kraja ove sezone posuđen je Sevilli iz koje je 2021. i preselio u londonski klub.

 

Tottenham je 2021. od Seville kupio mladog veznjaka za 22 milijuna eura, a u dresu Spursa upisao je 31 nastup.

 

Međutim, dolaskom menadžera Antonia Contea ispao je iz prve momčadi, pa je u siječnju 2022. posuđen na šest mjeseci u Valenciju. Gil nije dobio pravu priliku niti nakon povratka, pa je upućen na novu posudbu, ovoga puta u Sevillu u kojoj je počeo svoju nogometnu karijeru.

 

Gil je prošao sve španjolske reprezentacije, a za seniorsku vrstu je upisao četiri utakmice.

VARAŽDIN RASKINUO S VRATAROM

Božidar Radošević (33) od danas više nije vratar NK Varaždina. Klub i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je iskusni član svlačionice zatražio veću minutažu.

 

Odlično je branio u dvije utakmice u HNL-a u izostanku Olivera Zelenike, ali trener Kovačević odlučio je da će spomenuti ostati prvi vratar. 

 

Više pročitajte OVDJE

 

 

CHELSEA ZAMIJENIO ARSENALOM

Talijanski reprezentativac Jorginho, koji je 2021. utrku za Zlatnu loptu završio kao treći iza Messija i Lewandowskog, napustio je Chelsea i potpisao za jednog od njihovih najveći rivala. Naime, karijeru nastavlja u Arsenalu.

 

Fabrizio Romano javlja kako je riječ o poslu od 12 milijuna funti, a ugovor je sklopljen do 2024., uz mogućnost produljenja na još godinu dana. 

 

BARCA ŽELI HIT-VEZNJAKA SP-A

Marokanac Sofyan Amrabat oduševio je na Svjetskom prvenstvu, a španjolska Marca piše kako ga želi dovesti Barcelona. Od Fiorentine će navodno tražiti posudbu s opcijom otkupa u iznosu od 35 milijuna eura. 

 

Podsjećamo, nedavno se s Blaugranom povezivalo i našeg Marcela Brozovića. Kataloncima nedostaje još jedan igrač središnjice terena kako bi upotpunili vezni red. 

IZ ARSENALA U NORWICH

Brazilac Marquinhos napustio je Arsenal i do kraja sezone otišao na posudbu u drugoligaški Norwcih. Nije, doduše, riječ o stoperu koji je protiv nas na Svjetskom prvenstvu promašio kazneni udarac, već o 19-krilnom napadaču željnom dokazivanja.

 

Topnici su na tablici vodeći i nakon dugo vremena žele naslov prvaka Engleske pa u kadru trenutno nema mjesta za sve. 

GVARDIOL ŽELI U REAL

Prema informacijama insajdera Tomasa Gonzaleza, Joško Gvardiol je svojem agentu rekao nedavno kako želi igrati za Real Madrid. Ondje bi ga dočekao Luka Modrić, ali sportski direktor RB Leipziga Max Eberl ustvrdio je kako ga još neće prodati.

Ništa još nije gotovo dok prijelazni rok ne dođe kraju, ali izglednije je da će ostati. Tko zna, možda na Bernabeu dođe jednog dana u bližoj budućnosti. Nijemci ga neće pustiti za manje od 100 milijuna eura. 

 

Više pročitajte OVDJE.

R. BATURINA U RACINGU

Bivši napadač Dinama Roko Baturina prešao je u španjolskog drugoligaša Racing Santander. Prošlog je ljeta iz Ferencvaroša došao na posudbu u Maribor, ali se kod Damira Kznara nije naigrao pa je prekinuo posudbu i zaputio se u Španjolsku.

MCKENNIE U LEEDSU

Engleski premierligaš Leeds je potvrdio ono što se najavljivalo posljednjih dana, novi igrač tog kluba je 24-godišnji američki nogometaš Weston McKennie.

 

No, igrač koji je u karijeri upisao 41 nastup za reprezentaciju SAD-a i pritom postigao devet pogodaka, došao je zasad jedino na posudbu do kraja sezone. Leeds je posudbu platio milijun i pol eura, a u lipnju će imati mogućnost kupnje koju će platiti 33 milijuna eura uz određene bonuse.

 

McKennie je u Juventus došao 2020. godine iz Schalkea. Prvo je bio na posudbi, a potom i službeno igrač Juventusa za koji je ukupno odigrao 96 utakmica te je pritom postigao 13 pogodaka uz pet asistencija.

 

Leeds je u ovom trenutku na 15. mjestu premierligaške ljestvice i ima samo jedan bod više od zone ispadanja.

POČINJEMO

Pred nama je posljednji dan prijelaznog roka u najvećim europskim nogometnim ligama. Pratimo uživo što se događa na tržištu, a najveći transferi nerijetko se odrađuju u posljednjim satima prijelaznog roka. U HNL-u prijelazni rok traje do 15. veljače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije