Talijanski Superkup

Mario Pašalić donio Milanu trofej! Mandžo promašio jedanaesterac

Foto: Reuters/PIXSELL
Mario Pašalić
Foto: Reuters/PIXSELL
Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
Mario Pašalić
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
Juventus - Milan
23.12.2016.
u 20:44
Najveće ovacije navijača prilikom predstavljanja dobili su Buffon, koji je igrao 600. utakmicu za Juve, i Higuain, odnosno od Milanovih navijača Donnarumma
Pogledaj originalni članak

Milan je pobjednik talijanskog Superkupa. U utakmici igranoj u Dohi crveno-crni su pobijedili Juventus nakon kaznenih udaraca sa 5:4. Susret je nakon 90 minuta bio 1:1, a u produžecima nije bilo pogodaka.

Pobjedu Milanu donio je naš Mario Pašalić, koji je posljednji u seriji pucao za crveno-crne. Kod Juventusa jedanaesterce nisu realizirali Mandžukić i u posljednjoj seriji Dybala, a kod Milana neprecizan je bio Lapadula.

 

Pašalić je za Milan igrao od 74. minute, dok je Mandžukić za Juventus igrao svih 120 minuta. Marko Pjaca čitavu je utakmicu bio na Juventusovoj klupi.

Najveće ovacije navijača prilikom predstavljanja dobili su Buffon, koji je igrao 600. utakmicu za Juve, i Higuain, odnosno od Milanovih navijača Donnarumma, piše Goal.

Juve je u trećoj minuti prvi zapucao: Pjanić je pronašao Higuaina , koji je s 20 metara pucao u Donnarummu. U 7. minuti Mandžukić si je lijepo smirio loptu i pucao s ruba šesnaesterca iskosa, ali Milanov je golman opet bio na pravom mjestu.

U 18. minuti još jedna sjajna obrana Donnarumme, obranio je udarac Sturaru. Ali iz tog je kornera Juve poveo! Pjanić je ubacio, a Chiellini gurnuo u mrežu!

 

Prije korner, Montella se žalio četvrtom sucu. A nakon gola opet mu je prišao i pokazivao kako je Juventusov igrač držao jednog njegovog u kaznenom prostoru.

Alex Sandro u 22. minuti bez gledanja provukao je Abateu kroz noge, ali ubačaj je skrenut u korner.

Malo se zakuhalo u 28. minuti kada je Mandžukić čvrsto ušao u Palettu, a potom je Pjanić zakvačio Bertolaccija, ali izbjegao je karton. Pa je Locatelli startao na Lichtsteinera, opet bez kartona, a potom i na Sturara!

A u 33. minuti Alex Sandro se ozlijedio i morao je iz igre. Zamijenio ga je Evra.

U 35. minuti napokon žuti karton, dobio ga je Lichtsteiner zbog nespretnog starta na Bonaventuri.

Buffon je prvi put taknuo loptu u 37. minuti nakon ubačaja Bonaventure i mlakog udarca glavom Kučke. Da bi u 38. minuti Milan izjednačio! Bonaventura je krasnim golom glavom pogodio nakon ubačaja Susa!

 

U 40. je minuti Lichtsteiner mogao biti isključen nakon što je u zračnom duelu s Bonaventurom koristio i lakat, ali sudac to nije vidio.

U 42. minuti Mandžukić je jako lijepo ubacio, ali Abate je bio ispred Sturara, a u 43. svi su bili ljutiti na suca: Romagnoli je faulirao Mandžukića, dobio je žuti karton, što je naljutilo milanovce, dok juventusovcima nije odgovaralo što je sudac prekinuo njihov kontranapad.

I dok su svi Juventusovi igrači koji su igrali otišli u svlačionicu, Evra se vratio na teren zagrijavati se s pričuvama!?

Milan je u drugom poluvremenu počeo opasnije, pogotovo su opasni bili Suso i Abate s bokova, a u 58. minuti Romagnioli je glavom pogodio gredu nakon Susova ubačaja!

Higuain je imao šansu i pucao, otišlo je malo kraj vrata, iako je Mandžukić smatrao da mu je trebao dodati. A u 60. minuti Khedira je pucao s više od 20 metara, Donnarumma je sjajno obranio.

Potom je Kučka ubacio, a Bacca za malo zakasnio, Milan je opasno pritisnuo...

Allegri je od 67. minute zaigrao s trojicom napadača, jer je umjesto Pjanića ubacio Dybalu. A u 74. minuti Pašalić je ušao umjesto Locatellija.

Dybala je zaprijetio u 76. minuti, a u 84. Buffon je maestralno, u svim stilu, spasio Baccin udarac glavom! No, u 90 minuta nismo dobili pobjednika...

I produžetak je počeo vatreno: Suso je odmah u 93. minuti ponovno zakuhao, ubacio, Bonaventurin je udarac obranio Buffon, odbijanac je došao do Bacce , koji je metar-dva od gola odlučio - štopati loptu!?

Mario Pašalić bio je u dobroj poziciji u 108. minuti, ali nije uspio s 15 metara dobro zahvatiti loptu. Da bi u 111. Evra zatresao mrežu, Juventusovi su navijači skočili, ali bilo je zaleđe!

A Dybala je imao meč-loptu u 116. minuti: Evra mu je dao povratnu loptu na 11 metara, a Argentinac je pucao preko gola. Da bi u 120. minuti juventusovci još jednom poludjeli na suca, smatrali su da je De Sciglio igrao rukom u kaznenom prostoru.

Jedanaesterci - 2:1 Marchisio, Lapadula - Buffon obranio, Mandžukić - greda, 2:2 Bonaventura, 3:2 Higuain, 3:3 Kučka, 4:3 Khedira, 4:4 Suso, Dybala - Donnarumma obranio, 4:5 Pašalić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
21:44 23.12.2016.

Kod realizacije jedanaesteraca postoji samo jedno pravilo. Pogoditi unutar okvira.

Avatar Pravednik80
Pravednik80
21:16 23.12.2016.

Menđukić nije realizirao puno previše jedanaesteraca. A posao mu se svodi da zabija iz svih situacija. Ne samo one najlakše...

RI
rikavac
23:56 23.12.2016.

Nas prvi napadac daje 2 gola u prosjeku al mjesecno al nekad mi se desi da preskoci par mjeseci,al samo nekad nije uvijek.