PRESICA DINAMA

Petković: Ne slažem se s onim što je trener rekao. Bila je to jedna jako čudna utakmica

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Petković: Ne slažem se s onim što je trener rekao. Bila je to jedna jako čudna utakmica
16.09.2024.
u 19:57
- Sjajna utakmica je pred nama s velikim protivnikom, momčadi koja je strašna i jako dobro posložena, dominantno su ušli u Bundesligu. Kad smo ih analizirali, ne znaš odakle krenuti kada vidiš tu kvalitetu. Bez obzira što smo napravili veliki uspjeh ulaskom u Ligu prvaka, naša ambicija ne smije tu prestati - rekao je Jakirovć za Bayern.
Pogledaj originalni članak

Njemački velikan Bayern i hrvatski prvak Dinamo igraju u utorak od 21 sat na Allianz Areni u Münchenu prvu utakmicu ovosezonskog izdanja Lige prvaka, koja se igra u novom formatu s 36 momčadi. Bayern je veliki favorit na svojem stadionu, ali plavi naravno nisu bez svojih šansi. Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu zajedno s Bruno Petkovićem na press konferenciji. 

- Sjajna utakmica je pred nama s velikim protivnikom, momčadi koja je strašna i jako dobro posložena, dominantno su ušli u Bundesligu. Kad smo ih analizirali, ne znaš odakle krenuti kada vidiš tu kvalitetu. Bez obzira što smo napravili veliki uspjeh ulaskom u Ligu prvaka, naša ambicija ne smije tu prestati. Moramo igrati hrabro i odlučno, otežati koliko je u našoj moći, da pomažemo, sigurno da ćemo biti u podređenom položaju. Kada vidite u analizi da nijedan protivnik nije imao niti jedan kontinuirani napad, tu vidite kolika je moć Bayerna u pritisku. Nadam se da ćemo uspjeti u nekim dijelovima utakmice parirati i pokušati im zaprijetiti u tranziciji - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović. 

- Igramo protiv odlične ekipe i sve ono do sada što se događa, komunikacija u svlačionici, drago mi je što je tako, nismo zadovoljni samo s time što smo došli tu. Svjesni smo njihove kvalitete, to je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Svjesni smo i svojih kvaliteta, moramo igrati na svoje karte i pokušati izvući bod ili bodove  - poručio je Bruno Petković. 

VEZANI ČLANCI:

- Naravno da ne volim što smo izgubili od Hajduka, ali u tom trenutku sam mislio da je dobro da se osvijestimo da nije gotova sezona i da nismo prvaci u osmom mjesecu, da ne ispadne da smo ostvarili sve i da ne moramo više ništa raditi. Uvijek ću tjerati momčad da budu maksimalno fokusirani. Rekao sam igračima da smo podbacili u napadu i da nismo Hajduk stavili pod pritisak. Primili smo gol iz jedne neopreznosti, do tada je bila kontrola i nisam vidio način možemo primiti gol. Idemo dalje, čestitaš protivniku i okrećeš se sljedećim utakmicama. - smatra trener Dinama.

- Ja se ne bih složio s trenerom da je bilo dobro što smo izgubili. Jedna čudna utakmica, na rijetke trenutke sam dobio dojam da možemo biti oštećeni od strane Hajduka. Bez obzira što nismo naprijed napravili puno, imali smo previše ofenzivaca koji nisu bili raspoloženi. Kako god, u jednoj takvoj utakmici ne smiješ izgubiti. Da se ne vraćamo natrag, ne treba nam motivacija za ovu utakmicu. Izanalizirali smo utakmicu protiv Hajduka i kasnije ćemo, da vidimo što smo radili loše. To je iza nas, ima još puno kola u prvenstvu da izravnamo račune - kaže Petković. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

EJ
ejStef
00:50 17.09.2024.

Gattuso je očitao lekciju iz taktike Jakiroviću, a čini se iz izjava da to Jakirović nije shvatio. Postavio je igru gdje je duplirao Pjacu, izolirao Baturinu i blokirao Petkovića, na trenutnke su i četvorica bila na njemu. Time je napravio većinu posla. A budući da Dinamo nije sinkronizirana ekipa, nema ideju osim posjeda i individualnih akcija, onda igra izgleda loše... Nije to samo Hajduk, to su sve malo jače utakmice ove sezone (da ne gledamo prošlu). Lako je postaviti protuigru jer Dinamo nije uvježban, nije ekipa, ne igra momčad već pojedinci... To je Jakirovićeva ideja, ali i njegov jako veliki problem.

FR
freeshooter
20:56 16.09.2024.

...Jakire, baš vučeš da se moram vratiti na utakmicu sa Hajdukom... kada već spominješ, da nisi vidio načina na koji oni mogu dati gol... svatko tko je vezan i posvećen nogometu, zna da je uvijek moguć zalutali gol, da se to anulira, mora se prvi dati gol, ji to oš više u prvom poluvremenu... i šta tu Tebi nije jasno... pa to svi znaju, eto samo naš Jakir ide otkrivati toplu vodu u nama najvažnijoj utakmici, a Petko je potvrdio da je ista to i igračima... netko bi Ti na to rekao sad i nikad više... dajte napadnite, dajte gol/dva odmah, i onda radi kalkulacije za slijedeću utakmicu... a to za Bayern je... da nema kalkulacija, samo igrajte i borite se, samo dajte sve od sebe i kako bude, svaki će rezultat nama biti dobar... nema predaje... ale, ale dinamo ale...

BL
Blender
10:30 17.09.2024.

Ako nema pozrtvovnosti, nema ni rezultata! Pokazali su igraci koliko im je stalo da pobijede Hajduk. Kad se bude placalo igracima po ucinku, lomit ce se do zadnje kapi krvi, ovako placa sjedne na racun svaki mjesec, decko voze lukzuzne aute, zive ko kraljevi, a vi marvo suportirajte te zgubidane i dalje... Pljuc