SUSRET U HAMBURGU

Petrić: Kiks sa SP-om će me boliti dok sam živ!

Foto: Antonio Bronić
Petrić: Kiks sa SP-om će me boliti dok sam živ!
25.11.2009.
u 09:35
Hrvatski nogometni klub Croatia iz Hagena tri je dana prošlog vikenda boravila u Hamburgu. Naime, treća nedjelja u studenom je takozvana mrtva nedjelja, kada se u pokrajini NRW ne igraju niže ligaške utakmice.
Pogledaj originalni članak

Croatia već nekoliko godina koristi taj slobodni termin za putovanja po europskim metropolama. Ovaj je put cilj bio Hamburg, a poseban doživljaj Croatijinim nogometašima bio je susret s hrvatskim reprezentativcem Mladenom Petrićem koji igra za Hamburg SV.

Prije susreta igrači i uprava imali su priliku obići stadion HSV-a i muzej u sklopu stadiona u kojem se mogu vidjeti uspjesi ovoga bundesligaša. A HSV je uz Bayerna jedini bundesligaš koji nije nikad napustio prvoligaško društvo. U tome su mu pomogli mnogi hrvatski igrači i stručnjaci. Hamburg su u njegovoj bogatoj povijesti vodili Branko Zebec, Josip Skoblar i Aleksandar Ristić, a boje kluba na terenu branili su Ivan Buljan, Nenad Pralija, Niko Kovač... te u novije doba Mladan Petrić i Ivica Olić.

– Ivica Olić je bio ljubimac HSV-ove publike. Bio je jednostavan i za svakoga je imao lijepu riječ. Malo je koji igrač protivničke momčadi dobio tako veliki pljesak cijeloga stadiona, kao što ga je dobio Olić u dresu Bayerna. Mladen je također dobar momak i igrač i jako nam nedostaje – rekao nam je Peri Morinov, dugogodišnji djelatnik u ovome klubu i koji odlično govori hrvatski.

Periju je otac iz Italije a majka iz Maloga Lošinja. 
Igrači Croatije već su na polasku iz Hagena stvorili dobru atmosferu koju su prenijeli i na pomoćno igralište HSV-a na kojem je Petrić odrađivao laganiji trening. Zapjevalo se nekoliko poznatih pjesama, što je Petriću bilo posebno drago, a nas je ponajviše zanimalo prolazi li ozljeda.

– Ozljeda dobro prolazi pa sam, kao što vidite, počeo i trenirati. Treninzi su zasad malo laganiji, ali očekujem da ću zaigrati dvije-tri utakmice prije zimske pauze.

Na pitanje tko će biti prvak Njemačke i koliki su izgledi njegova kluba, Mladen komentira:

– Teško je to u ovome trenutku reći jer je još daleko do kraja. Kada bi HSV bio kompletan, kada bi nas poštedjele ozljede, nema nikakve sumnje da bi bili jedan od kandidata za prvaka SR Njemačke.

Nažalost i za utakmicu nedostaje igrača. 
Koliko nedostaje momčadi ozlijeđeni Petrić i sada Ze Roberto, pokazala je i posljednja utakmica kada su na svome terenu izgubili protiv Bochuma.

Naravno, dotaknuli smo se i hrvatske reprezenatcije i neodlaska na SP u Južnu Afriku.

– To još boli i neće prestati. Vjerojatno će me činjenica da se nismo našli među najboljim svjetskim reprezentacijama boljeti dok sam živ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.