PROTIV BIVŠIH

Petrić: Radujem se susretu s Kovačem

07.11.2008.
u 13:07
Pogledaj originalni članak

Prije subotnje utakmice 12. kola njemačke Bundeslige u kojoj će se sastati Hamburg i dortmundska Borussija, svoja razmišljanja o tom dvoboju s njemačkim Kickerom podijelio je Mladen Petrić.

Hrvatski nogometni reprezentativac, danas član HSV-a svojim je pogocima razveseljavao navijače dortmundskog kluba. Sada bi ih mogao baciti u očaj.

U prošlom kolu HSV je pretrpio 3-0 poraz na gostovanju kod Hannovera pa je prvo pitanje upućeno Petriću bilo je li zabrinut prije početka nadolazeće utakmice.

- Nisam, dobro igramo na svom terenu. Posljednjih samo dana mnogo razgovarali o toj utakmici, ali smo i u sezoni nanizali mnogo dobrih susreta. Sigurno će tako biti i ubuduće - odgovorio je Petrić.

Uz ostale igrače, ni Petrić nije bio lišen kritika svog trenera Martina Jola na utakmici u Hannoveru.

- Nikada se kritika ne upućuje pojedincu, već cijeloj momčadi. No, kako sam već rekao, analizirali smo tu utakmicu i koncentrirani smo isključivo na subotnji dvoboj protiv Borussije. Bit će to za mene posebna utakmica, ali na njoj me neće voditi emocije.

A što je s nedavnim izjavama Jürgena Kloppa po kojima ste vi napustili momčad isključivo radi novca?

- Drago mi je da ste mi postavili to pitanje, a na njega mogu reći samo jedno - nakon što je to objavljeno u novinama Klopp me nazvao i sve smo raspravili. Uvjerio me da nikad nije rekao da sam gramziv za novcem i da on nikad ne govori o bivšim igračima. Nakon toga nisu ostali nikakvi “repovi”. Mislim da je to bilo lijepo od njega.

Morao je Petrić u Kickeru još jednom objasniti da Alex Frei nije razlog njegova odlaska iz kluba. Navodne svađe sa švicarskim nogometašem ponovno su demantirane.

- I on i ja smo porekli da smo imali zategnute odnose. Ne znam koji je razlog da nam ljudi ne vjeruju kada to kažemo.

Za kraj razgovora hrvatski nogometaš naglasio je da se raduje što će ponovno vidjeti Roberta Kovača, suigrača iz dana provedenih u Dortmundu.

- Kad sam došao u Dortmund supruga i ja smo živjeli kod Roberta i njegove supruge. Kada sam mijenjan u HSV obje žene su plakale. Prijatelji smo za cijeli život - zaključio je Petrić.

Dodajmo tome da njemački Die Welt citira izjavu hrvatskog nogometaša, svojevrstan odgovor svima koji su željeli da napusti Borussiju.

- Pročitao sam u novinama da su me se pojedinci u Dortmundu željeli riješiti. Ako neki o meni uistinu tako misle onda im je drago što više nisam u klubu. A meni je drago što sam u HSV-u.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr