VATRENA KRILA

Pletikosa: Prepao sam se kad je Mandžo dobio crveni karton

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Pletikosa: Prepao sam se kad je Mandžo dobio crveni karton
23.12.2013.
u 21:20
– Ne treba se zanositi, ali želimo proći skupinu na SP-u. Pa što bude... - kaže Plete.
Pogledaj originalni članak

Vratar naše reprezentacije Stipe Pletikosa (34) ovogodišnji je dobitnik nagrade “Vatrena krila” koju navijačka skupina Uvijek vjerni tradicionalno na kraju godine dodjeljuje našem najsrčanijem reprezentativcu. Dosadašnji su dobitnici bili Vedran Runje, Josip Šimunić i Darijo Srna (2011.). Pletikosa je, eto, četvrti laureat...

Napokon proći skupinu

– Sretan sam i ponosan zbog te nagrade, koja će imati posebno mjesto u mojim vitrinama, ali i u mojem srcu. Nagradu posvećujem supruzi i djeci, ali prije svih Ćiri Blaževiću koji me pozvao u reprezentaciju – rekao je Pletikosa.

Pred vama je nastup na petom velikom natjecanju, je li vas već zahvatila brazilska groznica?

– Iako je sve to još daleko, moram priznati da već razmišljam o tome! Sav taj “šušur” oko tog natjecanja, činjenica da se igra u Brazilu, pa naš dvoboj s Brazilom na otvorenju... K tome, bilo je očito da smo pobjedom protiv Islanda dirnuli ljude u srce i kad je tako, onda nema nikakvih granica i bit ćemo maksimalno motivirani i nadam se dobrom rezultatu. Dosad sam se obično vraćao doma kao nekakav moralni pobjednik, ali sad je vrijeme da donesemo i pravi rezultat!

A koji bi to rezultat bio?

– Ne treba se zanositi, ali želimo proći skupinu na SP-u. Pa što bude...

Hoće li vam utakmica s Brazilom biti najveća u karijeri?

– Bit će među najvećima, a nadam se i da neće biti zadnja! Već sam jednom branio protiv Brazila na SP-u, prije sedam godina u Njemačkoj. Tada su u napadu bili Ronaldo, Ronaldinho, Kaka i Adriano... I nismo se preplašili, pokazali smo hrabro srce.

Bio sam uplašen za SP

- A može li biti većega motiva od spoznaje da će tu utakmicu gledati dvije milijarde ljudi! Nadam se da će i naša država iskoristiti tu priliku, sjajna je to zgoda za promociju turizma.

Već po tradiciji kvalifikacije za SP bile su turbulentne. Jeste li u nekom trenutku možda osjetili strah da Hrvatska neće vidjeti Brazil?

– Jesam, jednom... Kad je Mandžukić u utakmici s Islandom isključen. Prošlo mi je kroz glavu: “Bože, pa nećemo valjda propustiti SP u Brazilu”!

>> Pletikosi 'vatrena krila', Rebić nada godine, Ćiri nagrada za životno djelo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BI
bijeliptic
22:21 23.12.2013.

stipe nam se uplašio prepao pripo -