ZOI SOČI

Počeo hokejaški turnir: Šveđani pobijedili Čehe, peh Latvijaca

Foto: Reuters (Ilustracija)
Počeo hokejaški turnir: Šveđani pobijedili Čehe, peh Latvijaca
12.02.2014.
u 21:08
– Ovo mi je možda i najteži poraz u karijeri. Ne mogu vam opisati koliko loše sam se osjećao kada mi je pak završio iza leđa. Ipak, moramo biti ponosni jer smo protiv viceprvaka svijeta odigrali sjajnu utakmicu – rekao je vratar Latvijaca Masalskis.
Pogledaj originalni članak

Počeo je i najgledanije natjecanje Zimskih olimpijskih igara - muški turnir u hokeju na ledu. A odmah na startu odličnu utakmicu odigrali su Švedska i Češka. Aktualni svjetski prvaci Šveđani već u 24. minuti vodili su 4:0 i malo je tko mislio da se Česi mogu vratiti. No golovima Zidlickog i legendarnog Jagra već u 31. minuti bilo je 4:2.

Česi su do kraja utakmice prijetili, imali nekoliko šansi za približavanje na gol razlike, no rezultat je ipak ostao nepromijenjen.

Još veća drama bila je u utakmici Švicarske i Latvije. Završilo je 1:0 za doprvake svijeta Švicarce, koji su otpor Latvijaca slomili tek osam sekundi prije kraja utakmice. Strijelac je bio Simon Moser. I to sasvim slučajno, jer ustvari je htio dodati pak suigraču, no od latvijskog beka Pujacsa odbio se u mrežu. Nevjerojatan peh za družinu s Baltika.

– Ovo mi je možda i najteži poraz u karijeri. Ne mogu vam opisati koliko loše sam se osjećao kada mi je pak završio iza leđa. Ipak, moramo biti ponosni jer smo protiv viceprvaka svijeta odigrali sjajnu utakmicu – rekao je vratar Latvijaca Masalskis, koji je obranio 39 udaraca, no 40. je ušao.

Sutra prvu utakmicu igraju domaćini Rusi, i to protiv Kristanove Slovenije.

>> Kostelić i Zrnčić Dim fantastični na treningu spusta za superkombinaciju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GA
Gambit
21:24 12.02.2014.

U prvih 25 min., Čeha nije bilo na ledu. Nakon toga, najstarija momčad na prvenstvu je bila bolja.

FU
FULL
22:09 12.02.2014.

Odlična utakmica u kojoj su Šveđani toliko dominirali od tjelesne pripreme do odličnih i točnih proigravanja gdje im pak nije "bježao" s palice što su doveli do perfekcije a kao posljedica su i došli pogotci; Česi jednostavno nisu imali šanse za pobjedom (možda da su iskoristili svoje otvorene situacije prema golmanu ili makar pola, tad bi i rezultat bio povoljniji na strani Čeha i utakmica bi dobila na dinamičnosti). Šveđani s ovakvom igrom, ako je zadrže do kraja natjecanja?, mogli bi biti veliko i neočekivano iznenađenje, ne bi se čudio ako se budu borili za zlato?!