TENIS

Počinju Miskina i Šprem

26.04.2003.
u 00:00
DANAS (12 SATI) POČINJE FED KUP DVOBOJ RUSKIH I HRVATSKIH TENISAČICA Sve smo motivirane za igru i jedva čekamo da susret počne - tvrdi Iva Majoli
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Karolina Šprem protiv Anastasje Miskine te Iva Majoli protiv Jelene Dementjeve - ishod je ždrijeba za prvi dan Fed kup dvoboja između Rusije i Hrvatske koji danas počinje u Moskvi.

- Mislim da u takvim susretima nije odlučujuće tko će igrati prvi ili drugi, no u svakom mi je slučaju drago da će prva na teren Karolina. Dobro je što neće morati čekati, treba što prije prebroditi početnu nervozu i tremu, koja je neizbježna s obzirom na to da joj je to prvi pravi reprezentativni nastup. Dobro igra i mislim da Miskina neće imati lak posao - reći će izbornik Goran Prpić i nastaviti:

- Što se tiče Ivina susreta, istina je da protiv Jelene Dementjeve ima izrazito loš omjer - u pet susreta pet je puta pobijeđena - no u njihovu posljednjem susretu u Charlestonu prije dva tjedna zamalo je pobijedila. Trenutačno još ne igra najbolje što može, no brzo se prilagodila na podlogu i mislim da bi moglo biti dobro - zaključuje Prpić.

- Bilo mi je potpuno svejedno hoću li igrati prva ili druga, najbitnije je da se osjećam dobro, čak bolje nego što sam se nadala da bi moglo biti. Usto, igram sve bolje, raspoloženje u ekipi je dobro i nema razloga da ne vjerujem u iznenađenje. Ruskinje su pod pritiskom pobjede, a u takvim situacijama često su znale igrati lošije u Fed kupu, pa zašto tako ne bi bilo i sada - pozitivnim je mislima nabijena Iva, koja će priznati da ne voli igrati protiv Dementjeve.

- Njezina mi igra ne odgovara, no u našem posljednjem međusobnom susretu u Charlestonu trebala sam je svladati u dva seta. Strašno me je tada naljutila, radila je ekscese za vrijeme meča i prilično me izbacila iz takta. Zato sam sada posebno motivirana za susret s njom. Sve jedva čekamo da susret počne - zaključuje Iva.

Susret Miskine i Šprem počinje u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu, slijedi dvoboj Dementjeve i Majoli. U nedjelju u 11 sati prvo igraju Miskina i Majoli, nakon njih Dementjeva i Šprem, a na kraju je susret parova - Jelena Bovina i Jelena Lihovceva (u ekipi zamijenila Tatjanu Panovu) odmjerit će snage s Ivom Majoli i Mateom Mezak.

M. Kuss

Pogledajte na vecernji.hr