Naplatio dugove

Pogledajte popis novih rekorda kojima se Đoković upisao u tenisku povijest

Foto: DADO RUVIC/REUTERS
Pogledajte popis novih rekorda kojima se Đoković upisao u tenisku povijest
21.11.2022.
u 09:53
Njegova ukupna zarada samo od turnira dodatno je podebljana u Torinu i sada iznosi nevjerojatnih 164.691.308 USD, koliko nije zaradio niti jedan drugi tenisač
Pogledaj originalni članak

Osvajanjem završnog Mastersa u Torinu Novak Đoković nastavio je ispisivati nove stranice teniske povijesti. Sa šest osvojenih završnih smotri izjednačio se s Rogerom Federerom, s 35 godina najstariji je pobjednik Mastersa, a zaradio je i najveću nagradu koja je ikad isplaćena u tenisu - 4.740.300 USD.

Time je njegova ukupna zarada samo od turnira dodatno podebljana i sada iznosi nevjerojatnih 164.691.308 USD, koliko nije zaradio niti jedan drugi tenisač.

A Novak je pojačao prednost nad glavnim rivalima i u jednoj za vrhunske tenisače važnoj kategoriji: po broju osvojenih tzv. velikih naslova. On sad ima 65 trofeja (21 Grand Slam turnir, šest završnih Mastersa i 38 Masters 1000 turnira), na drugom mjestu je Rafael Nadal s 59 velikih naslova (22 Grand Slam turnira, olimpijsko zlato i 36 Masters 1000 turnira), a treći je u toj konkurenciji Roger Federer s 54 trofeja (20 Grand Slam turnira, šest završnih Mastersa i 28 Masters 1000 turnira).

Prije Torina Đoković je posljednji završni Masters osvojio 2015. godine. Sad je pokazao da se u tih sedam godina nije puno toga promijenilo: Srbin i dalje žari i pali teniskim arenama diljem svijeta. A nama ostaje ne malo zadovoljstvo da posljednjih godina trofeje osvaja uz pomoć našeg trenera - legendarnog osvajača Wimbledona Gorana Ivaniševića.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JU
JustinCase
16:37 21.11.2022.

Djokovic je nezadrziv. Gazi sve rekorde. Impresivno s obzirom da je jedan od najstarijih.