VAŽAN POTEZ

Policija u Grčkoj uhitila navijača koji je predvodio nerede, nije hrvatski državljanin

Foto: KT
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: EUROKINISSI
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: VASSILIS REMPAPIS
Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Foto: VASSILIS REMPAPIS
Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Foto: KOSTAS TZOUMAS
Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni
18.08.2023.
u 19:11
Nakon uhićenja je grčka policija napravila i pretres njegove kuće, a navijač je identificiran preko snimaka s incidenata
Pogledaj originalni članak

Grčka policija uhitila je navijača Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica nakon nereda u New Philadelphiji koji su se dogodili uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka koja je na kraju zbog tih nereda odgođena.

Podsjetimo, život je pri neredima uoči koji su izbili između navijačkih skupina izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris nakon uboda nožem.

Novinari grčkog portala Newsit preciziraju da je grčki navijač uhićen u svojoj kući u području Gyzi. Nakon toga je grčka policija napravila i pretres kuće, a navijač je identificiran preko snimaka s incidenata.

Vrijedi istaknuti da je navijač Panathinaikosa već otprije poznat grčkoj policiji jer je bio umiješan u nekoliko navijačkih nereda i raznih tučnjava

Uskoro se očekuje izdavanje drugih naredbi za uhićenje, budući da su policijski službenici identificirali druge huligane koji izbjegavaju uhićenje putem registracijskih oznaka nekih automobila.

REAGIRAO AZOP

Nevjerojatno neodgovorno: Grčki mediji objavili podatke uhićenih Hrvata, a cenzurirali podatke Grka

Usprkos tome što u istrazi kruži pregršt, nerijetko kontradiktornih, informacija koje nipošto ne daju naslutiti da bi za smrt 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa mogli biti odgovorni isključivo hrvatski navijači, grčki mediji ne prestaju pokazivati sklonost da pitanje krivnje uzimaju u vlastite ruke. Njihov posljednji postupak može dodatno ugroziti sigurnost uhićenih navijača

Policija je napravila plan za suzbijanje sportskog nasilja pa će tako za svaku utakmicu stupnjevati rizik od nereda.  U tom kontekstu svaki sportski susret bit će označen kao "žuti", "narančasti" ili "crveni", ovisno o tome je li razina procjene rizika niska, srednja ili veća.

Naglasimo i da se uzvratni susret AEK-a i Dinama u Ateni na OPAP Areni, upravo ovaj koji je odgođen zbog navijačkih nereda, igra u subotu (19. kolovoz) od 20 sati i 45 minuta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar Idler
Idler
20:32 18.08.2023.

Na snimkami navijači AEK-a dolaziju i napadaju Boyse, a neke su i spikali noževima....još bude puno teg zanimljivog zišlo !

MC
MCA
20:43 18.08.2023.

zasto skrivaju lica, sad nisu ponosni navijaci? BBB nemaju nikakva prava u Grckoj!

NE
Nemanadimak
23:03 19.08.2023.

Kao sto sam i rekao. Ovo sto je AEK prosao i sudci su im pomogli rezultirat ce pustanje BBB huligana. Ovako kako je AEK prosa mogu pustiti BBB huligane i optuziti ovog Grka. Dinamu puno srece u evropskoj ligi i vise pameti za navijace to jest huligane.