REAGIRAO AZOP

Nevjerojatno neodgovorno: Grčki mediji objavili podatke uhićenih Hrvata, a cenzurirali podatke Grka

Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI
1/3
17.08.2023.
u 17:14

Usprkos tome što u istrazi kruži pregršt, nerijetko kontradiktornih, informacija koje nipošto ne daju naslutiti da bi za smrt 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa mogli biti odgovorni isključivo hrvatski navijači, grčki mediji ne prestaju pokazivati sklonost da pitanje krivnje uzimaju u vlastite ruke. Njihov posljednji postupak može dodatno ugroziti sigurnost uhićenih navijača

Hrvati uhićeni nakon navijačkih nereda u atenskoj četvrti Nova Filadelfija premješteni su u zatvore diljem Grčke. Pa premda u grčkom javnom prostoru vlada sveopća osuda hrvatskih navijača, DNK analiza zbog kontaminacija materijala za sada nije omogućila definitivnu identifikaciju počinitelja, a među glavnim osumnjičenima su jedan Hrvat, jedan Albanac i tri Grka. Uz to, postoji i informacija da je Michalisa Katsourisa (29) zapravo ubio drugi navijač AEK-a.

U grčki mediji su posljednjih dana objavljivali snimku za koju tvrde da prikazuje više navijača koji tuku ubijenog 29-godišnjaka. Tvrde kako policija ima nož kojim mu je zadana smrtonosna rana. Tvrde da je ubijen palicom na kojoj su bili šiljasti premeti i da je ubojica imao tetovažu na vratu. Također su u informativnom programu prikazali isječak iz filma Metastaze, koji bi mogao biti protumačen kao implicitni dokaz o fašističkoj političkoj orijentaciji hrvatskih navijača.

GALERIJA Roditelji navijača uhićenih u Ateni okupili se pred Ministarstvom vanjskih poslova

Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
1/14

Sada su odlučili ići i korak dalje pa objaviti osobne podatke svih uhićenih Hrvata, za koje je poznato da strahuju od odmazde Grka, a osobne podatke uhićenih Grka cenzurirati. U ovome slučaju se oglasio AZOP, hrvatska agencija za zaštitu osobnih podataka.

"Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem medijskih napisa i predstavke građanina došla je do informacije kako su na grčkom portalu objavljeni osobni podaci (ime i prezime, godina rođenja, broj dokumenta, ime oca i majke) hrvatskih državljana osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela odnosno prekršaja u Grčkoj", navode iz agencije pa zaključuju:

VEZANI ČLANCI:

"S obzirom na to da je poslovni nastan predmetnog portala u Grčkoj, sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, Agencija je uputila zahtjev grčkom nadzornom tijelu (kao vodećem nadzornom tijelu), za provedbu daljnjih radnji u odnosu na voditelja obrade (grčkog portala) kako bi se utvrdilo je li voditelj obrade postupao sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka."

VIDEO Relevo: Livaković odbio dogovoreni transfer u La Ligu, ali Petković bi mogao u Španjolsku

Komentara 13

Avatar bender
bender
18:11 17.08.2023.

Pa naravno kad su bizantinski jad. Radio u Ateni I ljudi to vam nije nikakva EU. Koji GDPR di su oni za to čuli. U biti jesu pa su sam Hrvate objavili jer smo mi za njih niža rasa katolici i de saveznici. Eh jesam se toga od tih velikih ratnika naslušao na čijoj smo strani bili u WWII...

ZA
zagabria4
18:02 17.08.2023.

Ta propala ksenofobna država se baš trudi da zarati sa nama. Šteta što nisu bliže, već bi mi naše oslobodili

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
19:59 17.08.2023.

Od njih nismo ni očekivali ništa bolje. Veći su problem domaći jugonostalgičari i leftardi, koji se vesele nevolji svemu s hrvatskim predznakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije