AKCIJA U ZAGREBU

Policija uhitila devet Boysa koje su tražili Grci: Za desetim se i dalje traga

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Zagreb: Bad Blue Boys transparentom odgovaraju na događaje koji su se desili prethodnih dana
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Zagreb: Navijači Vrapča Lunatics podržali BBB
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Atmosfera na stadionu uoči početka utakmice 1. kola HNL-a između Dinama i Hajduka
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI
Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Autori Vecernji.hr, Hina
23.09.2023.
u 13:55
Tijekom petka uhićeno ih je petero i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem Europskih uhidbenih naloga
Pogledaj originalni članak

Grčka je navodno temeljem Europskih uhidbenih naloga zatražila uhićenje i izručenje deset pripadnika Bad Blue Boysa koji su pobjegli iz države nakon navijačkih nereda u Ateni, 7. kolovoza, u noći prije utakmice trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. U neredima je život izgubio 29-godišnji navijač grčkog kluba Michalis Katsouris, a istraga njegovog ubojstva i dalje je u tijeku.

Hrvatska policija se u petak nije htjela očitovati o postojanju takvih naloga, no sada uhićeno njih devet, dok se u subotu popodne za jednom osobom s popisa i dalje traga, piše Jutarnji list.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom petka uhićena su petorica pripadnika Bad Blue Boysa i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem ranije spomenutih naloga.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti. Dodaju da u postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

VEZANI ČLANCI:

 

Ranije je navedeno kako je riječ o navijačima registriranima prilikom ulaska u Grčku, a čija je imena tamošnjim vlastima dostavio MUP prije no što su krenuli na put. MUP je u periodu nakon incidenta u Ateni surađivao s grčkim kolegama. Što se tiče desetorice s grčkoga popisa, poznato je da ih grčke vlasti traže u vezi s neredima, no nije poznato za što ih se točno tereti.

VIDEO Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
13:59 23.09.2023.

Mi smo smiješna država. Grčka drži 2 mjeseca 100 naših državljana zbog navijačke tučnjave. U kojoj su Grci izboli 7 Hrvata i pogreškom 1 svog koji je ubijen. Niti jedan Grk nije u zatvoru. Niti jedan. Ako je osumnjičen 1 Hrvat, 99 ostalih treba biti pušteno. Mi smo smiješna, jadna kolonija od države.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
14:01 23.09.2023.

Grčka je na nivou Afrike i Bliskog Istoka što se pravosuđa tiče.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
14:03 23.09.2023.

Grčka je primitivna država. jesmo zaboravili tretman nevinog kapetana Laptala? Šta su mu radili ti grčki balkanjerosi.