Jerel Blassingame

Poljska djevojka najbolje je što mu se dogodilo u Europi

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Poljska djevojka najbolje je što mu se dogodilo u Europi
02.12.2013.
u 10:35
– Imam 32 godine i ne želim više svako ljeto mijenjati zemlje, upoznavati nove suigrače i gradove. Zagreb je lijep grad, Cibona je dobar klub
Pogledaj originalni članak

Kada je u 15. minuti skopske utakmice MZT poveo protiv Cibone sa 42:16, moj dobar prijatelj, zagriženi kladioničar, poderao je svih pet listića. Igrao je da Cibona neće izgubiti s više od 11 koševa razlike.

A onda, 18 minuta kasnije, kada je Cibona povela sa 70:65, bjesomučno je tražio selotejp. Nije računao na Jerela Blassingamea koji je utakmicu završio sa 32 koša i osam postignutih trica. Novom pobjedom Cibona je ostala među vodeće četiri momčadi, u konkurenciji za završni turnir ABA lige.

A 32-godišnji Amerikanac dokazao je da nije samo igrač koji će dodavati lopte suigračima. U Europu je došao 2005. godine kada je zaigrao na Cipru. Do dolaska u Cibonu u siječnju ove godine promijenio je devet klubova. Igrao je na Cipru, u Grčkoj, Švedskoj, Izraelu, Finskoj, Ukrajini i Poljskoj.

– Imam 32 godine i ne želim više svako ljeto mijenjati zemlje, upoznavati nove suigrače i gradove. Zagreb je lijep grad, Cibona je dobar klub – rekao je Jerel.

U Zagrebu živi s djevojkom koju je upoznao u Poljskoj.

– Ona je najbolje što mi se dogodilo u Europi – istaknuo je.

Zbog nje je došao tjedan dana ranije na pripreme u Zagreb. Neven Spahija, tadašnji trener Cibone, nije mogao vjerovati kada ga je vidio na treningu s klincima. Zna se da Amerikanci uvijek posljednji dolaze na pripreme, ali, eto, ljubav čini čuda.

U Cibonu je došao preko menadžerske agencije Pepi sport koja surađuje Arete Sport agencyjem. Došao je iz poljskog Asseco Prokoma gdje je u Euroligi imao prosjek od 11,2 koša, 5,1 asistenciju za 28 minuta.

– Poljsku sam napustio zbog loših financijskih uvjeta – rekao je Jerel kojem se ista situacija događa u Ciboni gdje kasne plaće i gdje već tradicionalno svaki dan, baš kao u Poljskoj, sluša: bit će plaća, ali sutra.

Samo da ne bude na kraju malo sutra...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.