Treći ukupno

Potop protiv Salzburga drugi je najveći domaći poraz Dinama u Europi!

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Potop protiv Salzburga drugi je najveći domaći poraz Dinama u Europi!
06.11.2014.
u 22:55
Plavi su tek peti put u povijesti u Maksimiru u nekom europskom okršaju izgubili s tri ili više razlike!
Pogledaj originalni članak

Debakl Dinama protiv Salzburga natjerao nas je da pogledamo u statističke knjige pa tako ispada da je ovo drugi najveći domaći europski poraz maksimirskog kluba u povijesti. Najveći je bio onaj protiv Lyona kada je Dinamo izgubio 1:7.

Plavi su tek peti put u povijesti u Maksimiru u nekom europskom okršaju izgubili s tri ili više razlike! Prvi su put visoko poraženi u 3. pretkolu Lige prvaka 2000., kada je Ševčenko zabio dva gola, a Jose Mari jedan u pobjedi Milana 3:0.

A ako gledamo ukupno, učinak i kod kuće i u gostima, ovo je treći najveći europski poraz Dinama. Već spomenuta utakmica protiv Lyona bila je najgora, slijedi poraz od Reala (2:6) a onda treće mjesto dijele današnji poraz od Salzburga i isti takav poraz od Barcelone u 2. kolu Kupa velesajamskih gradova 1961./62. Slijede porazi od 4:0 protiv Atletica, Tottenhama, Ajaxa, PSG-a...

Najvećih domaćih europskih poraza Dinama možete se prisjetiti u galeriji na Goal.comu.

>>Evo kako je Salzburg očitao lekciju Dinamu na Maksimiru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
06:04 07.11.2014.

Provala godine: Najbolji Dinamo u zadnjih 10 godina"Mislim da Dinamo dugo nije imao bolju momčad, a na meni i mojem stručnom stožeru je da to potvrdimo na terenu. Svjestan sam da ovime stavljam pritisak na sebe, ali ovdje sam deset godina i po meni je ovo najbolja momčad koju smo ikada imali. Želimo pravi rezultat i iskorak, a to bi bio prolazak skupine", poručio je Dinamov trener na početku novog europskog križnog puta.

SP
splitskodite1976
08:29 07.11.2014.

Eto vam atomski Dinamo u Europi,HNL i suci vam ne pomažu u Europi...A da promjenite gazdu?

MA
maxxxx
07:05 07.11.2014.

kako se lako naviknuti na šamare, novinaru je ovo tek peti domaći poraz od 2000. godine od tri i više golova razlike, a svakom normalnom bi bio već peti poraz