NOVA TRAGEDIJA

Poznati ukrajinski sportaš poginuo u borbi s Rusima: 'Počivaj u miru i slava heroju'

Foto: Facebook / Ukrajinski Strongman savez
Poznati ukrajinski sportaš poginuo u borbi s Rusima: 'Počivaj u miru i slava heroju'
09.01.2023.
u 19:28
Prvak u dizanju utega i ukrajinski sportaš poginuo je u borbi protiv Rusije
Pogledaj originalni članak

Slavni ukrajinski sportaš i prvak u dizanju utega, Andrej Dimitrijev poginuo je u ratu protiv Rusije. Tragičnu vijest objavio je Strongmen savez Ukrajine, čiji je Dimitriev bio istaknuti član. Bahmut je grad u Donjeckoj oblasti, udaljen 89 kilometara od grada Donjecka. Bitka za Bahmut traje već neko vrijeme, a svaki kontakt s Dimitrijevim prekinut je 31. prosinca. Nekoliko dana kasnije potvrđena je tragična vijest o njegovoj pogibiji. 

- Višestruki prvak Ukrajine i velikan sporta Strongmena preminuo je u obrani svoje domovine. Andrej, uvijek nasmijan i iskren. Naša velika obitelj ovime je pretrpjela nenadoknadiv gubitak. Andrej je ubijen kod Bahmuta. Pamtit ćemo te, prijatelju. U tvoju čast na nadolazećim natjecanjima podignut ćemo zastavu. Suosjećamo i žalimo s bližnjima i obitelji. Hvala ti, počivaj u miru, anđele. Slava heroju - piše na stranici ukrajinske Strongmen federacije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar Behemot
Behemot
01:17 10.01.2023.

Ukrajinski visoki moral, 75% stanovništva očekuje vraćanje granica na 2014. godinu do ljeta a samo 3% je za pregovore sa Rusijom. Pogledao sam desetke ukrajinskih filmića na yt iz Bahmuta, vojnici su nasmijani i optimistični, kažu da su ih prije 8 godina obučili Britanci, ispred njih je čistina a šumu su minirali, nitko im se ne može približiti, Rusi ginu kao na traci, kada ih sve pobiju onda dopuste njihovima da odnesu tijela. A onda sam na ruskim sajtovima koji nisu cenzurirani kao yt vidio filmiće također od Ukrajinaca koji imaju mnogo ranjenih i mrtvih i veoma su revoltirani jer misle da su prevareni sa razglednicom iz Bahmuta ..

Avatar MarkoHR
MarkoHR
22:32 09.01.2023.

Fašizam budućnosti zvat će se "antifašizam"! Smrt Putleru i njegovim podguznim fašističkim muhama!

TE
Teig1
06:34 10.01.2023.

Jedna od mnogih nepotrebnih žrtava u ovome suludome ratu.