DANIJEL PRANJIĆ Ozlijedio gležanj, ali stanka neće biti duga

Pranjić: Nadam se oporavku do susreta s Nikom

05.12.2008.
u 18:44
Pogledaj originalni članak

Izgledalo je ružno, činilo se da je ozljeda Danijela Pranjića teška. Bolna grimasa na licu dok su ga iznosili s travnjaka u susretu Uefine lige između njegova Heerenveena i portugalske Brage. Srećom, ozljeda ipak nije tako strašna.

Prepao se prijeloma
- Mislio sam da je puknulo, užasno me boljelo, ali na kraju nije tako strašno - javio nam je ipak manje lošu vijest Danijel Pranjić.

Gležanj mu je stradao pri doskoku.
- Bio sam u skoku, u duelu, i doskočio na lijevu nogu te iščašio gležanj. No, već mi je bolje, hodam, za tjedan dana mogao bih trčati, dakle stanka neće biti previše duga - kazao je tri dana nakon što je proslavio 27. rođendan naš reprezentativac.

Heerenveen se porazom od Brage oprostio od mogućnosti da prođe skupinu Uefine lige. Baš kao i Kranjčarov Portsmouth. A ta dva kluba sastaju se u posljednjem kolu.

- U tom susretu u Engleskoj moglo bi biti dobrog nogometa. Bit će to prijateljska utakmica u kojoj bi gledatelji mogli uživati jer neće biti opterećenja. Moglo bi biti dosta golova, mi ih ionako mnogo primamo - smijući se rekao je Pranjić.

Tako je i protiv Brage Heerenveenova obrana kiksala, baš kao i u mnogo prethodnih utakmica. No, Pranjić bi se veselio utakmici u Portsmouthu.

- Upitno je tek hoće li naši treneri izvesti kombinirane momčadi, jer utakmica nije rezultatski značajna, Wolfsburg, Milan i Braga su našim dvama klubovima nedostižni. U svakom slučaju, volio bih da dotad (igra se 17. prosinca, nap. a.) budem zdrav i spreman, da igra i Niko za svoju momčad, pa da odmjerimo snage na travnjaku.

Bliži se i zimski prijelazni rok, za Pranjića je zainteresirano mnogo klubova, sad se govori o španjolskom Betisu, a već su spominjani Real, Milan, Juventus, no ponajviše Ajax.

Olić je sve zaslužio
- Vidjet ćemo što će biti nakon završetka sezone. Ima onih koji me žele, ali je cijena koju moj klub traži neprestano prepreka. Čekam da dođe nešto službeno u klub, zainteresiran sam za promjenu kluba. Vjerojatnije je da bih mogao otići na ljeto, ali ne bih isključio ni ovaj zimski prijelazni rok, dođe li prava ponuda i dogovore li se klubovi.

Blizu transferu je i Ivica Olić, Juventus se sad spominje kao najbliži potencijalni kupac HSV-ova napadača. Takva je informacija došla i do Nizozemske, do Pranjića.

- Čuo sam, čitam o tome da je blizu odlaska u Juventus. Bila bi to velika stvar, a Olić je svojim igrama i golovima zaslužio da ode u jedan od najvećih klubova na svijetu, Juventus. Doista je čudesan igrač koji uvijek daje maksimum, radi njega bih volio da mu se želje ostvare, zaslužio je to - zaključio je Danijel Pranjić sretan što ozljeda nije preteška.

Pogledajte na vecernji.hr