MARIN ČILIĆ

Pred domaćom publikom igrao sam najbolje, nadam se da će tako biti i sada

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ivan Dodig
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ivan Dodig
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Goran Ivanišević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PBZ Zagreb Indoors
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
PBZ Zagreb Indoors
28.01.2014.
u 20:35
– Ta 2011. godina ostat će mi u najljepšem sjećanju, no u Zagrebu sam uvijek igrao dobro. Ove je godine konkurencija ekstremno jaka i svi ćemo morati igrati izuzetno kvalitetno - kaže Dodig.
Pogledaj originalni članak

Nije im baš bilo jednostavno s australskih +44 ° C (na suncu i +55) doći na zagrebačkih -3 ° C, ali ne žale se. Ivan Dodig (29) kaže da mu je lakše prilagoditi se na hladnije, a Marin Čilić (25) nema problema s promjenom klime i vremenskih zona.

Ekstremna konkurencija

– Ljudi iz moje ekipe čudili su kako sam u Brisbaneu već prvi dan bio sasvim prilagođen iako vremenska razlika iznosi devet sati. Kako uspijevam? Naspavam se u zrakoplovu i tako riješim prvu noć, a potom ne spavam po danu. Sad je Goran došao iz Australije, ali držao sam ga budnim do pola osam navečer na treningu, pa će i njemu biti lakše – šalio se Marin.

Uglavnom, obojica Međugoraca započela su završne pripreme za PBZ Zagreb Indoors, od kojega puno očekuju. Treniraju već u Ledenoj dvorani Sportskog doma u kojoj će se turnir igrati i dobro su raspoloženi.

– Na tom sam turniru uvijek najbolje igrao. Bio u boljoj ili lošijoj formi, na Zagreb Indoorsu bih uvijek prešao stepenicu više. Pred domaćom publikom igrao sam najbolje, nadam se da će tako biti i sada – kaže Čilić koji je taj turnir tri puta osvojio i branitelj je naslova.

Ivan Dodig je Zagreb Indoors osvojio 2011. a lani je došao do četvrtfinala.

– Ta 2011. godina ostat će mi u najljepšem sjećanju, no u Zagrebu sam uvijek igrao dobro. Ove je godine konkurencija ekstremno jaka i svi ćemo morati igrati izuzetno kvalitetno. Tek je početak sezone, vidjet ćemo tko je u kakvom stanju, no budem li u najboljem izdanju, mogao bih otići do kraja – napomenuo je Dodig.

Nastupit će i u paru s Brazilcem Marcelom Melom, koji bi u Zagreb trebao doputovati u subotu.

– Sigurno ću mu pokazati Zagreb, on u tome uživa. Obiđe svaki grad u kojem igramo, dok ja nisam baš takav tip. Međugorje? Želim ga odvesti i tamo, i on želi otići, ali mi tenisači nemamo puno vremena. No, mi smo postali dobri prijatelji, jako se dobro slažemo i izvan terena, pa sam siguran da ćemo se posjećivati i nakon završetka karijere – naglasio je Ivan te se još jednom osvrnuo na Australian Open:

– Čitao sam komentare u kojima nas pitaju zašto se bunimo zbog vrućina kad puno zarađujemo. No, meni novac ne znači ništa, zdravlje mi je na prvome mjestu. Nisam došao kao turist, ali uvjeti su doista bili ekstremni. Mi igrači nemamo nikakvu zaštitu, ATP ne čini dovoljno, morali bismo osnovati neki sindikat.

Dimitrov otkazao nastup

Nakon Marina i Ivana, zajedno su trenirali Borna Ćorić i Marcos Baghdatis. Varaždinski je zet zatražio pozivnicu za glavni turnir, ali morat će u kvalifikacije. A nastup je, zbog ozljede, otkazao Bugarin Grigor Dimitrov.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.