POHAĐA ŠKOLU NA SJENJAKU

Predivna gesta Osječana: Mladi Ukrajinac pobjegao od rata, a sada gleda utakmice bijelo-plavih

Foto: NK Osijek
Foto: NK Osijek
14.03.2022.
u 19:54
- Navijam za Dinamo Kijev i Manchester City, a imao sam veliku želju doći na utakmicu Osijeka. Šteta zbog remija… Već sam bio u Osijeku 2018. godine, hvala svima koji se trude učiniti moj boravak ovdje što lakšim
Pogledaj originalni članak

Početkom 2022. godine NK Osijek je aktivirao opciju iz posudbe Jevgena Čeberka te je 23-godišnjeg ukrajinskog braniča otkupio od LASK-a. Do sada je za Osijek odigrao 26 utakmica uz jedan gol i  asistenciju, a jedini je Urkajinac u HNL-u.  

- Nadam se kako će prevladati razum te da rata neće biti. Za mene bi rat bi sulud. Moji roditelji nisu u najugroženijoj zoni jer smo iz srednje Ukrajine, ali nikada nije ugodno kada ti se domovina suočava s prijetnjom rata - govorio je prije mjesec dana za Glas Slavonije Jevgen Čeberko, ali se njegove želje nisu ispunile. Ukrajina je zahvaćena agresijom Rusije, a njezin narod bježi u sigurnija područja. Tako se i u Osijeku našao jedan mladi Ukrajinac koji je u našoj zemlji došao potražiti spas. Tako su Osijek i njihov branič  na utakmici protiv Gorice imali posebnog navijača. Rat koji bijesni u njegovoj državi doveli su mladog Ukrajinca Nazara u Hrvatsku.

Tu je krenuo u osmi razred Osnovne škole Frana Krste Frankopana na osječkom Sjenjaku. Nakon što je prijateljima iz škole rekao da bi volio otići na utakmicu Osijeka dečki su se brzo organizirali.

- Navijam za Dinamo Kijev i Manchester City, a imao sam veliku želju doći na utakmicu Osijeka. Šteta zbog remija… Već sam bio u Osijeku 2018. godine, hvala svima koji se trude učiniti moj boravak ovdje što lakšim, a nadam se da ću uskoro ponovo doći na utakmicu. Hvala Jevgenu na dresu, bit ću njegov veliki navijač - rekao je Nazar, Ukrajinac, kojemu je Čeberko poklonio potpisani dres.

- Kupio sam mu ulaznicu za utakmicu, a zajedno s još nekoliko prijatelja skupili smo novac i kupili mu šal. Stvarno voli nogomet, a mi se na sve načine trudimo barem malo mu olakšati situaciju u kojoj se našao - rekao je Nazarov prijatelj Ante za NK Osijek. 

Podsjetimo, Osijek je protiv Gorice odigrao 0:0 te nije iskoristio priliku zajesti na vrh HNL tablice, a Bjelica nije bio sretan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.