'NIKADA VAM OVO NEĆEMO ZABORAVITI'

VIDEO Dinamo poslao autobuse po djecu iz Ukrajine, Srna se emotivno zahvalio

Foto: Pixsell
1/5
08.03.2022.
u 16:34

Maksimirski klub i Zaklada Nema predaje odmah su reagirali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, poslao je na mađarsko-ukrajinsku granicu dva autobusa kako bi prevezli ukrajinsku djecu u hrvatsku metropolu. 

Naime, na zamolbu proslavljenoga hrvatskog reprezentativca, Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, Dinamo se uključio u akciju pomoći djeci iz nogometne akademije ukrajinskog Šahtara. Maksimirski klub i Zaklada Nema predaje odmah su reagirali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja.

Tako je u ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri člana stožera. Smješteni su u klupskom hotelu „67“ ispod južne tribine maksimirskog stadiona, a osigurani su im, uz boravak, i hrana te ostale potrepštine.

Foto: GNK Dinamo

- Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod i bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime moga kluba htio bih se zahvaliti nogometnom klubu Dinamo koji je napravio u ovoj situaciji jako puno za Shakhtar, jako puno za našu akademiju i djecu iz naše akademije. Želim se zahvaliti predsjednici Vlatki i svima koji su bili uključeni u ovu humanitarnu akciju. Veliko hvala, nikada vam ovo nećemo zabroaviti - rekao je Srna.

– Suosjećamo s djecom i njihovom patnjom i ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im barem djelomično pomogli u ovoj teškoj situaciji. Još jednom pozivamo na mir i nadamo se da će ovo ratno stanje što prije prestati i da će se djeca sretno i brzo vratiti svojim domovima – izjavila je predsjednica Uprave GNK Dinamo i upraviteljica Zaklade GNK Dinamo Nema predaje, gospođa Vlatka Peras.

Ključne riječi

Komentara 6

KR
kruti133
17:12 08.03.2022.

dinamo dinamo dinamo!!!!!

DA
Darlboro
17:17 08.03.2022.

Bravo dinamo!

Avatar Tombstone
Tombstone
18:04 08.03.2022.

Nema se kaj rec nego bravo i hvala dinamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije