potresno priznanje

'Probudim se gola u krevetu, silovao me stotinu puta': Olimpijska pobjednica otkrila jezive detalje zlostavljanja

Foto: McKayla Maroney / Instagram
'Probudim se gola u krevetu, silovao me stotinu puta': Olimpijska pobjednica otkrila jezive detalje zlostavljanja
14.11.2022.
u 09:29
'Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onoga s čime sam se suočila. Sada moram započeti život ispočetka'
Pogledaj originalni članak

Bivši liječnik američke gimnastičke reprezentacije Lawrence Larry Nassar optužen je za seksualno zlostavljanje stotina gimnastičara , a njegove žrtve bile su šampionke poput Simone Biles, Aly Raisman i McKayle Maroney.

Bivša olimpijska prvakinja McKayla Maroney otkrila je da ju je Nassar prvi put silovao kada je imala samo 13 godina.

- Napadao me čim sam ušla u reprezentaciju. Rekao je da me želi provjeriti, a prvi put me silovao s 13 godina. Kasnije me silovao stotine puta - ispričala je zlostavljana sportašica.

Maroney se tada obratio za pomoć treneru Johnu Geddertu, ali on nije reagirao.

- Povjerila sam se treneru Geddertu, koji nije reagirao. Nassar je rekao da je ovo žrtva koju moram prihvatiti kako bih otišla na Olimpijske igre. 

Nesretna djevojka javila se liječniku kada se probudila gola u njegovom krevetu nakon što joj je dao tabletu za spavanje.

- Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila to prijaviti. Ali njima je stalo samo do novca i medalja. Nisu htjeli ništa drugo. Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onoga s čime sam se suočila. Sada moram započeti život ispočetka - rekla je Maroney u potresnoj ispovijesti.

Ova sjajna gimnastičarka je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Larry Nassar, bivši liječnik iz Michigana i američkog gimnastičkog tima (USAG), osuđen je 24. siječnja 2018. na najmanje 40 , a najviše 175 godina zatvora zbog seksualnog napada. On je 20 godina na strašne načine seksualno zlostavljao djevojke koje su bile u nacionalnom izboru, a bilo je više od 260 žrtvi. 

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

BE
Berlioz
12:32 14.11.2022.

Ne razumijem kako netko tko je slobodan može biti silovan stotinama puta. Ili pet ili deset godina u nizu. To nisu silovanja, to je kad pristaneš na njegove uvjete i "podneseš žrtvu" zbog karijere u sportu, glumi ili manekenstvu. No to onda nije silovanje nego trgovina. Zanimljivo je kako se nakon što im taj trener / producent / agent više ne treba javljaju s desetak ili više godina zakašnjenja da su bile silovane stotinama puta. I nastavljaju pokazivati sise i guzice jer su baš jako istraumatizirane.

ZO
zoranos
09:49 14.11.2022.

Prestrašno, no po slikama se upće ne vidi da je traumatizirana. Ne znam, nisam stručnjak ali ova žena je na slikama samopouzdana i ponosna na svoje tijelo i traži pažnju muškaraca. Prije bi mogao zamisliti ženu koja se srami i skriva nakon tako nečega.

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
11:48 14.11.2022.

Fotografije su malo cudne s obzirom na kontekst... Opet njusim ruganje logici... Tipicno za danasnju novonormalnu anti-civilizqciju