PODCJENJIVANJE?

Prvi čovjek Lillea nije sretan: Nije mi se svidio stav igrača, u Rijeci nas čeka pakao

Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage
Match de championnat de Ligue 1 Uber Eats opposant l'OGC Nice à Lille (LOSC) au stade Allianz Riviera à Nice
Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
Champions League - Lille Training
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage
Match de championnat de Ligue 1 Uber Eats opposant l'OGC Nice à Lille (LOSC) au stade Allianz Riviera à Nice
25.08.2023.
u 10:23
Ako misle da će im biti lagano na terenu, nećemo proći - oštar je bio predsjednik Lillea Olivier Letang nakon utakmice protiv Rijeke u Francuskoj
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici posljednjeg, četvrtog pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod francuskog Lillea izgubili 2:1 na stadionu Pierre-Mauroy.

Rijeka je povela sjajnim golom Marca Pašalića u 24. minuti susreta, izjednačio je Edon Zhegrova u 43. minuti, da bi pobjedu Lilleu osigurao Leny Yoro u 89. minuti susreta.

Iako je Lille slavio u susretu i kontrolirao utakmicu (78-22 posjed lopte), ne može se reći da su stvarali više izglednih prilika od Rijeke, što donekle pokazuje i brojka udaraca u okvir koja je jedva na strani favorita iz Francuske (7-6). Rijeka je uz svoj pogodak imala barem još četiri-pet velikih šansi.

Uz činjenicu da je Lille ogroman favorit u ovom dvomeču te da je na tržištu procijenjen čak na deset puta veću vrijednost, nije iznenađujuće što je predsjednik kluba Olivier Letang unatoč pobjedi bio nezadovoljan. Dao je izjave za kultni francuski L'Equipe.

PLAY-OFF KONFERENCIJSKE

LILLE - RIJEKA 2:1. Unatoč porazu hrabra Rijeka pokazala da će imati što za reći u uzvratu

U ponedjeljak je iz Rijeke odjednom otišao njihov sjajan dotadašnji trener Sergej Jakirović. Premda su sjajno izgledali u dosadašnjim utakmicama pitanje je bilo koliko će to utjecati na igru momčadi. Umjesto Jakirovića uskočili su Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar, a potom će momčad protiv Dinama preuzeti Željko Sopić. Premda je pred njima bila gotovo deset puta skuplja momčad igrači Rijeke pokazali su hrabrost i motivaciju, a Lille na Rujevicu donosi tek minimalnu prednost

- Jedino što pamtim od ove utakmice je to da smo pobijedili. Moramo se kvalificirati u skupine. Znamo što nas čeka u Rijeci, bit će to pakao, ambijent pritiska za nas. Nije mi se sviđao stav igrača. Ako misle da će im biti lagano na terenu, nećemo proći - oštar je bio predsjednik Lillea, pa nastavio:

- Bilo je jako komplicirano u prvom poluvremenu. Razgovarat ćemo o svemu unutar kluba, ne znam radi li se o podcjenjivanju suparnika ili o nečemu drugome. Neka to ostane tajna. Imamo dobru poziciju pred uzvrat, nismo zadovoljni kako je tekla utakmica, ali i ovim preokretom smo pokazali da momčad i dalje ima određenu osobnost - dodao je Letang.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
17:02 25.08.2023.

Nogomet je igra 11 na 11 u terenu.