PLAY-OFF KONFERENCIJSKE

LILLE - RIJEKA 2:1. Unatoč porazu hrabra Rijeka pokazala da će imati što za reći u uzvratu

Rijeka: Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige HNK Rijeka - B36 Torshavn.
Goran Kovacic/PIXSELL
24.08.2023.
u 22:15

U ponedjeljak je iz Rijeke odjednom otišao njihov sjajan dotadašnji trener Sergej Jakirović. Premda su sjajno izgledali u dosadašnjim utakmicama pitanje je bilo koliko će to utjecati na igru momčadi. Umjesto Jakirovića uskočili su Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar, a potom će momčad protiv Dinama preuzeti Željko Sopić. Premda je pred njima bila gotovo deset puta skuplja momčad igrači Rijeke pokazali su hrabrost i motivaciju, a Lille na Rujevicu donosi tek minimalnu prednost

Nogometaši Rijeke su nakon vrlo teškog tjedna u prvoj utakmici doigravanja za Konferencijsku ligu odigrali lavovsku i junačku utakmicu na stadionu Pierre-Mauroy te protiv francuskog velikana Lillea izgubili s tijesnih 2:1 uoči uzvrata na Rujevici idućeg četvrtka.

Podsjetimo, Rijeka je ovog ponedjeljka ostala bez svojeg trenera Sergeja Jakirovića, samo tri dana uoči jedne od najvećih utakmica u recentnoj povijesti kluba. Objavljeno je da će ga zamijeniti dosadašnji trener Gorice Željko Sopić, ali utakmicu su službeno vodili sportski direktor Darko Raić-Sudar te legenda kluba Radomir Đalović. Međutim, Sopić je bio u Lilleu te jako animirano i žustro pričao sa svim igračima na zagrijavanju. Na početku je gledao utakmicu iz VIP lože s predsjednikom Damirom Miškovićem, a u drugom poluvremenu je iz VIP lože sišao sve do staklene pregrade koja dijeli tribine od Rijekine klupe i davao instrukcije Raiću-Sudaru i Đaloviću. 

GALERIJA Dinamo na Maksimiru slavio protiv Sparte i napravio korak prema skupini Europske lige

Rijeka: Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige HNK Rijeka - B36 Torshavn.
1/13

Tako je za očekivati da je momčad odabrao baš Sopić, a odlučio se na nešto zatvoreniju varijantu, u kojoj je nominalni stoper Ivan Smolčić startao kao desni bek umjesto Veige, a nominalno lijevi bek Andrija Vukčević startao na lijevom veznom umjesto Fruka.

Unatoč Lilleovoj kontroli, Rijeka je bila opasnija na početku susreta preko kontri. Prvo je u četvrtoj minuti napadač Franjo Ivanović, na kojeg su Riječani konstantno igrali duge lopte, pritiskom sebi otvorio veliku jedan na jedan priliku, no išao je driblati vratara Chevaliera koji je to spriječio. 

Upravo ta aktivna kontranapadačka igra Rijeke isplatila se u 24. minuti pogotkom za vodstvo. Nakon što je Hodža fantastičnim blokom spriječio priliku reprezentativca Kosova Edona Zhegrove, Goda je poslao jednu dugu loptu prema naprijed, a nju je nakon loše reakcije obrane Lillea prihvatio Marco Pašalić te već po tko zna koji put ove sezone zabio 'eurogol'. U ovoj je instanci s dvadesetak metara sjajnim odmjerenim lobom matirao Chevaliera za šokantno vodstvo. 

VEZANI ČLANCI:

Lille je tada pojačao pritisak, ali prva prava prilika za njih došla je tek u 42. minuti kad je Labrović vrhunskom reakcijom obranio udarac Cabelle. Na žalost po Riječane, već minutu kasnije došao je pogodak za Lille. Mladi 17-godišnji stoper Tony Yoro, koji je ušao u igru u sedmoj minuti umjesto ozlijeđenog Diakitea, nekako je iskoprcao loptu na sredini terena, poslao ju Jonathanu Davidu, a ovaj proslijedio Zhegrovi koji je slijeva iskosa sjajno matirao Labrovića koji tu ništa nije mogao za 1:1. Još je Lille do kraja poluvremena pojačao pritisak, ali Rijeka je to izdržala i otišla s egalom na odmor.

Francuski prvak iz 2021. godine je furiozno krenuo u nastavak, ali je sjajan pokušaj Davida u 47. minuti iz blizine u prve 'rašlje' Rijekinog gola uistinu besprijekornom refleksnom reakcijom spriječio Labrović. Nakon toga je Lille nastavio ganjati vodstvo, imao veliku dominaciju u posjedu, ali nisu stvarali pretjerani broj šansi. Zapravo, od tada pa sve do same završnice najveću je šansu imala Rijeka preko Andrije Vukčevića u čiji je udarac nakon sjajnog lažnjaka ušao Chevalier. 

U posljednjim minutama Lille je prebacio u petu brzinu, a ta opsada kaznenog prostora završila je centaršutom Cavaleira kojeg je glavom u malu mrežicu proslijedio spomenuti klinac Yoro i tako se prometnuo u junaka. Ni to nije srušilo hrabru Rijeku, koja je u sudačkoj nadoknadi stvorila čak četiri velike prilike u kojima se s dvije sjajne obrane istaknuo Chevalier, još jedan junak Lillea. Uzevši u obzir da je posjed bio 78-22, činjenica da je broj udaraca u okvir bio jedva na strani Lillea (7-6) zaista je ohrabrujuća za Rijeku uoči uzvrata, unatoč minimalnom porazu.

VIDEO Stigla službena potvrda: Gotovo je, Livaković napustio Dinamo

Komentara 9

HI
Hrvat iz Prigorja
20:40 24.08.2023.

Hvala hrt što imamo prijenos utakmice😡, hajmo Rijeko i Dinamo

Avatar dugackino
dugackino
05:05 25.08.2023.

bravo Rijeka šteta za gol na kraju utakmice . više hrabrosti u Rijeci i može se proći

K3
Krešimir_3007
23:05 24.08.2023.

Bravo Rijeka. Šteta što barem nije nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije