El clasico u Valenciji

R. Nadal: Ne bude li se branio, Real će dobiti 5 golova

Foto: PIXSELL
R. Nadal: Ne bude li se branio, Real će dobiti 5 golova
20.04.2011.
u 08:04
- Mourinhu nije lako jer Barca ima najjaču momčad svih vremena. Zato ga ne kritizirajte - kaže tenisač
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Reala i Barcelone večeras u 21.30 sati u Valenciji igraju finale Kraljeva kupa. Oko stadiona Mestalla bit će opsadno stanje, jer stiže po 20.000 navijača obje momčadi. Zbog velikih tenzija posljednjih tjedana između Barcelone i Reala, o navijačima će se brinuti čak 5000 pripadnika policije, zaštitara, bolničara... U akciji će biti i antiteroristička jedinica, policajci na konjima, policajci specijalizirani za huligane... Realovu kapetanu Ikeru Casillasu nimalo se ne sviđa tako velika napetost uoči tog velikog derbija.

Ulaze Özil i Adebayor?

– Smeta mi što su tako velike tenzije i u medijima i među navijačima. Mi igrači zato sve to moramo smiriti na terenu. Ne smijemo izazivati incidente, jer utakmicu će gledati cijeli svijet. Moramo se ponašati kao gospoda – rekao je Casillas te dodao:

– Kraljev kup nam je vrlo važan jer ga nismo osvojili dugih 17 godina. Osvajanje tog trofeja puno bi nam značilo za samopouzdanje uoči dvoboja s Barcelonom u polufinalu Lige prvaka.

Nakon brojnih kritika zbog toga što je u subotnjoj utakmici s Barcelonom izveo početni sastav sa sedam defenzivaca, momčad Josea Mourinha sada će igrati ofenzivnije. U sastav vraća Mesuta Özila, a vjerojatno i Emmanuela Adebayora.

U obranu Mourinha jučer je stao i najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal, koji je subotnjih 1:1 gledao u Barceloni, zajedno s Davidom Ferrerom, kojeg je dan kasnije pobijedio u finalu.

– Razumijem Mourinhov taktički pristup. Bio je prisiljen nešto mijenjati nakon 0:5 na Camp Nou. Da se u subotu išao nadigravati s Barcelonom, opet bi tako prošao. Ne smije se previše otvoriti niti večeras – rekao je Nadal te zaključio:

– Veliki sam navijač Reala, no priznajem da Barcelona ima bolju momčad. Možda i najbolju u povijesti nogometa.

Sudeći prema statistici, Barcelona je večeras u prednosti. Naime, Josep Guardiola je kao trener sudjelovao u šest finala, te svih šest dobio. No, lako mu je kada ima Messija, koji je u tih šest finala zabio čak šest golova.

Mourinho je u postocima manje uspješan, od 16 finala, slavio je u 11.

Pep: Želimo sve naslove!

Barcelonini igrači su se u subotu tužili da je trava na Bernabeuu bila previsoka, no u Valenciji neće biti tako.

– Ošišali smo travu na 2,5 cm, teren će biti idealan pa će Barca moći razviti igru – poručio je Javier Sanchez, direktor stadiona Mestalla.

Joseph Guardiola je pak poručio Mourinhu.

– Nećemo se opustiti, jednako nam je važno osvojiti Kraljev kup kao i prvenstvo Španjolske. Momčad smo koja mora juriti sve trofeje tijekom sezone, a ne kalkulirati.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MG
mgodek2
09:10 20.04.2011.

Nikada neću moći shvatiti ljubitelja nogometa koji sa oduševljava Mourinhom. Pa on defenzivom i destrukcijom izriče smrt nogometu toj najljepšoj i najuzbudljivijoj igri, koju je čovjek izmislio.

TH
thekurcula
09:47 20.04.2011.

Nije meni teško ponoviti koliko god puta treba: gospodo novinari, vi morate biti pismeni jer se jezikom obraćate širokom auditorijumu i ako ste nepismeni prenosite tu svoju nepismenost na mase. Ne možete vi govoriti lokalizmima nego isključivo jezičkim standardom. A u taj standard ne spada zamena futura egzaktnog futurom. Ne može \"Ako se neće braniti....\". To je zagrebački lokalizam. Mora \"Ako se ne bude branio....\".

HO
hotfishlake
08:08 20.04.2011.

narocito cruijf stvara namjerno pritisak ne bi li mourinho otvorio igru i ponovno popio 5 komada. ostaje cinjenica da je special one opet takticki iznenadio s pepeom, jedva cekam da vidim sta je smislio za veceras.